Hrvatski radio

Radio Osijek

Akademija regionalnog razvoja i fondova EU

24.02.2016.

13:15

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koje su sve mogućnosti otvorene mladima kroz EU fondove, kako napisati projekte i povući europska sredstva- studenti će naučiti u Osijeku na čijem je Ekonomskom fakultetu predstavljena Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nastavak je to projekta Akademije koju vode stručne službe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije a resorni ministar Tomislav Tolušić ističe da je potrebno motivirati upravo mlade da napišu prvi projekt i povuku što više europskog novca. Motivacija im je potencijal od oko 11 milijardi eura koji su Hrvatskoj na raspolaganju do 2020. godine. 

Da bi se to dogodilo potrebno je otvoriti još zatvorene natječaje za novce koje nam je namijenila Europska unija - rekao je prvi čovjek Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić koji to očekuje od nove Vlade i ministra. Subjekti s područja Osječko-baranjske županije u vremenu su od 2007. do 2013. dobili su više od 500 projekata vrijednih 320 milijuna eura a tako želimo i nasaviti- zaključio je Ribić. 

Obraćajući se studentima dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini, župan Vladimir Šišljagić i dogradonačelnik Vladimir Ham složili su se da je od velikog značaja što su se osječki Ekonomski fakultet i naše Sveučilište uključili u projekt Akademije kako bi razvili poduzetničko ponašanje i uključili se u procese koji su opće društvene koristi. 

Uz službe Ministarstva, Akademija okuplja i nevladin sektor, poduzetnike, konzultante te jedinice lokalne i regionalne samouprave.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

19 h

FEBIRE

FEBIRE