Hrvatski radio

Radio Osijek

Akademija socijalnog poduzetništva i samozapošljavanja u Osijeku

04.12.2015.

12:48

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akademija socijalnog poduzetništva i samozapošljavanja - naziv je edukacije koja će se, u sklopu EU projekta "Nove mogućnosti veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih", provesti u Osijeku .

Program će trajati od 14. do 18. prosinca te od 18. do 21. siječnja za 20 mladih, nezaposlenih osoba, najavljeno je u petak iz osječke gradske uprave. Osječki dogradonačelnik Denis Ambruš istaknuo je kako će edukacija obuhvatiti 20 nezaposlenih mladih s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 18 do 29 godina, sa ili bez radnog iskustva, različitih profila i stupnjeva obrazovanja. Cilj ovoga projekta je unaprijediti zapošljavanje i fleksibilnost nezaposlenih mladih na tržištu rada kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja u neprofitnom sektoru i pružanje podrške samozapošljavanju mladih, pojasnio je Ambruš. Edukacija, organizirana kroz nekoliko višednevnih modula, ukupnog trajanja od 10 dana, usmjerena je na razvoj znanja i vještina o socijalnom poduzetništvu. Nakon edukacije, polaznici će dobiti priliku za primjenu stečenog znanja kroz praksu u neprofitnim organizacijama, prvenstveno u udrugama, uz kontinuiranu podršku kroz savjetovanje i mentorstvo.

Mi smo već zaprimili prijave mnogih zainteresiranih mladih, nezaposlenih ljudi. Selekciju kandidata za ovu edukaciju radili smo na temelju njihovih motivacijskih pisama koje su morali predati, a prednost su imali oni koji su mogu sudjelovati u cjelokupnom programu izobrazbe te su pokazali spremnost na sudjelovanje u daljnjem procesu suradnje, pojasnila je Sanja Vuković Čović iz osječkog Proni centra. Inače, projekt Nove mogućnosti veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih financiran je sredstvima Europske unije i to s ukupno 180.640 eura, a provodi se od siječnja ove godine do rujna 2016. godine. Projekt se provodi na području Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije. Njegov nositelj je Udruga za razvoj civilnog društva Smart iz Rijeke, a partneri su Volonterski centar Osijek, Proni centar za socijalno podučavanje Osijek, Regionalni info centar za mlade Rijeka, Grad Rijeka i Grad Osijek, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Kroz projekt će se, u nekoliko edukacijskih ciklusa, obuhvatiti ukupno 80 nezaposlenih mladih od 18 do 29 godina s područja te dvije županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.