Hrvatski radio

Radio Osijek

Akademija za roditelje: "Bothmer: učenje i razvoj kroz pokret i igru"

23.02.2018.

09:15

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Bothmer® Movement International

fotografija Bothmer® Movement International

Foto: - / -

Praktičnim seminarom "Bothmer: učenje i razvoj kroz pokret i igru" počeo je u Osijeku program Akademije za roditelje waldorfske inicijative, jedan od najvećih programa u 2018. godini namijenjen roditeljima, budućim roditeljima i pedagoškim djelatnicima

Program će se odvijati od veljače do lipnja kroz četiri seminara, šest radionica i dva festivala Obiteljskih igara za djecu i roditelje. "Cilj "Akademije za roditelje" je podići kompetencije i praktične vještine polaznika, ali jednako tako i osnažiti im samopouzdanje u vlastite roditeljske sposobnosti. Nadalje, važna je stavka i mreža roditelja, koja je sa svakim seminarom udruge ISKRA sve brojnija. Roditelji su važna društvena skupina, a roditeljstvo je jedna od važnijih životnih, ali i društvenih tema. Dovođenjem međunarodnih pedagoških stručnjaka s različitih područja ukazujemo na programsku i organizacijsku održivost kvalitetnog roditeljskog programa u gradu Osijeku", objašnjavaju iz Udruge Iskra – waldorfska inicijativa.Seminar je namijenjen učiteljima/icama razredne nastave, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture te svima zainteresiranima za učenje kroz pokret i igru i cjeloviti razvoj djece.

Martin Baker je voditelj međunarodnog studija Bothmer gimnastike (Bothmer Movement International). Martin Baker radi kao učitelj u školi Michael Hall Waldorf (Engleska) i više od 30 godina podučava gimnastiku, sport i kretanje. Jedan je od vodećih stručnjaka Bothmer Movement Internationala, a od 1990. nastavlja podučavati u Europi, pružajući seminare za nastavnike, roditelje i druge zainteresirane. Na njegovim seminarima sudionici uz teorijsku osnovu i puno pokreta, također dobivaju i mnoge praktične savjete koji mogu biti korisni za vlastiti rad i život.

"Povezanost između razvoja intelekta i razvoja pokreta odavno je ustanovljena i tu je rastuća zahvalnost o potrebi za imanjem dobre misli kroz kurikulum pokreta i fizičkog odgoja u školama. Bothmer vježbe i primjena fundamentalnih principa na kojima su zasnovane, pružaju zdrave i prikladne aktivnosti za djecu u razvoju. Kroz mnoštvo igri, glume, gimnastike, koordinacijskih vježbi i sporta ovaj kurikulum ostavit će traga, povećati i ojačati razvoj svijest kroz faze razvoja djeteta," zapisao je Martin Baker.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.