Hrvatski radio

Radio Osijek

Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors dolazi u Osijek

06.12.2022.

10:53

Autor: Ana Mitar Šimić

Plakat koncerta

Plakat koncerta

Foto: Udruga Karašicka Republika / -

U subotu 10. prosinca u 19 sati u Konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevačkih zborova - Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors održat će božićni koncert. Gosti na koncertu biti će jedni od najboljih hrvatskih crkvenih zborova Crkveno pjevačko društvo MIR Belišće.

Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors djeluje od 2010. godine, a danas broji stotinjak članova, prvenstveno studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Od osnutka do danas Zbor ostvaruje značajne rezultate među kojima se posebno ističe treće mjesto u finalu natjecanja Do posljednjeg zbora (HRT, svibanj 2012.), nastup na manifestaciji Europe sings povodom Dana Europe u Beču (2014.), osam zlatnih plaketa s natjecanja u Veneziji, Pragu i Calleli, zlatno priznanje i Grand prix u konkurenciji trinaest zborova predstavnika deset hrvatskih županija na 52. Susretima hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju i dr. Umjetničko vodstvo Zbora čine dirigenti Vinko Karmelić i Lobel Filipić.


S obzirom kako isti dan u 18 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek koncert održavaju aktualni zborski prvaci Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka te viceprvaci Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu s pravom možemo reći kako će Osijek u subotu 10. prosinca biti zborsko središte Hrvatske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.