Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija "Osvijetlimo naš most": prikupljeno 97 015 čepova

18.03.2017.

13:28

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održano je četvrto prebrojavanje čepova s Coca-Colinih boca koje Osječani prikupljaju u akciji „Osvjetlimo naš most“ - trenutačno ima 97 015 čepova .

Ažurirani broj prikupljenih čepova elektronski je unio gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, a posebni gosti na četvrtom prebrojavanju bili su članovi udruge Pannonian Challenge koji su predstavili punoljetno, 18. izdanje ovog poznatog osječkog brenda.  Priredba će se ove godine održavati od 7. do 11. lipnja u skate parku na lijevoj obali Drave, a predsjednik udruge Jurica Barač najavio je i kako je festival sklopio ugovor o partnerstvu s Coca Colom što će festivalu pomoći da još jednom podigne letvicu u smislu organizacije i kvalitete programa.
Projekt osvjetljenja jednoga od najpoznatijih i najljepših osječkih simbola pokrenut je u prosincu 2016. u suradnji s Gradom Osijekom, a čepovi će se javno prebrojavati sve dok se ne prikupi planiranih 108 048 čepova, koliko je Osječana prema posljednjemu popisu stanovništva iz 2011. godine. Time se na simboličan način sve Osječane želi uključiti u projekt, a dvotjednim prebrojavanjem čepova na Trgu Ante Starčevića Coca-Cola zajednički s njima prati koliko su se približili cilju. Do 3. ožujka prikupljena su 76.482 čepa. "Osvjetljenjem Pješačkoga mosta Coca-Cola želi skrenuti pozornost na osječke ljepote, osobito na sam most i rijeku Dravu te tako pridonijeti unaprjeđenju mjesnih sadržaja", ističu iz te korporacije.

/izvor osijek.031/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.