Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

24.10.2019.

13:40

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" u koju se uključila i Policijska uprava osječko- baranjska .

U dvorištu policije prikupljeni čepovi predani su tvrtki Drava International Osijek koja će ih dostaviti u čakovečko komunalno poduzeće, a ono će naknadu za prikupljene čepove predati Udruzi.
"Prikupljeni čepovi rezultat su akcije koju provodimo od prošle godine. Po kilogramu čepova dobije se oko kunu i pol vrijednosti koja se kasnije uplaćuje upravo u korist udruge koja se bavi pribavljanjem skupih lijekova za djecu koja su oboljela od limfoma. Čepove smo prikupljali nekoliko meseci a koliko je to kilograma, to ćemo tek saznati kasnije nakon što čepovi budu odvezeni i izvagani. Prikupljale su ih škole, vrtići i građanske udruge", rekao je policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko - baranjske Robert Škorvaga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.