Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

03.04.2019.

12:34

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na području Policijske uprave osječko - baranjske provodi se 24-satna akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Policija će brzinu nadzirati i na lokacijama koje su predložili građani. .

"Na našoj internetskoj stranici možete vidjeti da nas ima na puno lokacija u gradu. Sva mjerila brzine, i veliki broj policijskih službenika je angažiran, brojna vozila, fiksne i automatske kamere su u funkciji, vidjet ćemo kako će to do kraja dana izgledati," rekao je Vitomir Lučić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko - baranjske.
Akcija nadzora brzine provodi se sukladno planu Mreže prometnih policija u koju je uključeno 20 država. Dana 20. ožujka policija je pozvala građane da predlože lokacije za nadzor brzine kretanja vozila. Primljeno je 150 mailova u kojima su građani predložili lokacije u kojima bi trebalo nadzirati brzinu, od kojih je većina prihvaćena. Na području Policijske uprave osječko - baranjske tijekom prošle godine evidentirane su 24 prometne nesreće u kojima je smrtno stradalo 28 osoba, a važno je istaknuti da je od 28 smrtno stradalih, kod 16 osoba uzrok bila neprilagođena i nepropisna brzina.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.