Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija Učinimo mali korak velikim

04.11.2017.

12:20

Autor: Radio Osijek / Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovaru je predstavljen rad Zaklade Hrvatska za djecu i slikovnica "Učini mali korak velikim". Pozivaju građane da pomognu vratiti nadu u bolju i sigurniju budućnost djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i djece diljem Republike Hrvatske.

Upraviteljica Zaklade Ivana Kristić Buntić rekla je kako se radi o specifičnoj slikovnici jer je namijenjena odraslima, a sadržava rukom nacrtanu želju djeteta s posebnim potrebama ili bez adekvatne roditeljske skrbi. Djeca su napisala što žele, a to su skromne želje poput paketa slatkiša, lopte, igrački i sl. Besplatan primjerak slikovnica dijeljen je građanima.
"Građani su do sada u velikom broju preuzimali slikovnice i djeci ispunjavali želje, kao i gradonačelnici i župani. Preuzmu primjerak slikovnice i dostavljaju to u Zakladu. Moramo kriti identitet djeteta pa ne možemo osobu koja kupi želju spojiti s djetetom, već ljudi to proslijede nama, a mi onda šaljemo djetetu", rekla je Kristić Buntić.
Pojasnila je i kako tako promoviraju svoj rad i djelovanje, ali i pozivaju građane Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije da vide kako im mogu pomoću. Obiteljima u potrebi može se pomoći na razne načine, od pokrivanja troškova izvanškolskih aktivnosti do kupnje ortopedskih pomagala.

Rad Zaklade podržali su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su preuzeli svoje primjerke slikovnice. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.