Hrvatski radio

Radio Osijek

Akcija za izgradnju RES parka za djecu s invaliditetom

20.08.2016.

12:40

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Svjetski dan humanosti u Antunovcu je predstavljena humanitarna akcija koju organiziraju nogometni veterani "Vitez '92" iz Antunovca u suorganizaciji Humanitarne udruge „Od mene za tebe“ i Općine Antunovac.

„Dan dobrote, prijateljstva i pjesme“ bit će održan 2. rujna 2016. godine u Antunovcu, u sklopu kojega će biti organiziran koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, nogometna utakmica između veterana NK Viteza i „Vatrenih“, zvijezda slavne nogometne reprezentacije, te ulična odbojka na terenu NK Vitez.

Projekt RES parka rezultat je suradnje Općine Antunovac i Udruge „Od mene za tebe“. Udruga je prije dvije godine pokrenula ideju o nastanku ovoga parka s ciljem da on bude dostupan, prije svega, djeci s invaliditetom i njihovim obiteljima s područja općine Antunovac, ali i cijele Osječko – baranjske županije. Općina je donirala gotovo 5.000 četvornih metara zemljišta, a uz sam park nalazi se i zemljište površine od oko 10.000 m2 kojeg su mještani Antunovca donirali udruzi za potrebe škola iz Osječko – baranjske županije.

„U proljeće 2015. godine počeli smo s provođenjem ove humanitarne akcije i sa zadovoljstvom mogu reći kako smo do danas od 7 građevinskih cjelina, koliko taj park ima, dovršili gotovo šest. Nakon dovršenja radova posadit ćemo ukrasne cvjetne otoke i začinsko autohtono ljekovito bilje kako bi park na kraju zasjao punim sjajem“, rekao je Zoran Lacković, predsjednik humanitarne udruge „Od mene za tebe“.

Također, u planu je i izgradnja nadstrešnice, štale i terena za terapijsko jahanje tako da će RES park biti mjesto koje će objediniti sve ono što je djeci s invaliditetom potrebno.

„Roditeljima djece s invaliditetom je najvažnije da njihova djeca nisu zatvorena u četiri zida, nego da budu što više u prirodi i da budu socijalizirana s drugom djecom, a ovaj park će im to i omogućiti. Smisao ovog parka je aktivan i edukativan boravak sve djece, i ne samo one s invaliditetom, u prirodi“, naglasio je Lacković.

Općina Antunovac dugi niz godina sudjeluje u različitim humanitarnim akcijama i donacijama, ovo je samo jedna od njih, ali zasigurno i najveći humanitarni projekt koji se održava drugu godinu zaredom.

Svi zainteresirani mogu kupiti ulaznice po cijeni od 30 kuna, a sva prikupljena sredstva od prodaje bit će namijenjena za proširenje i uređenje RES parka.

„Događanje će u petak 2. rujna početi u 16 sati i to turnirom ulične odbojke na pijesku, u 18 sati je planirana nogometna utakmica između Veterana NK Viteza i „Vatrenih“ zvijezda slavne nogometne reprezentacije među kojima će biti i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Nakon sportskih događanja opustit ćemo se i zabaviti uz koncert Tomislava Bralića iklape Intrade“, rekao je Vitomir Tolj, predsjednik Veterana NK Vitez 92.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.