Hrvatski radio

Radio Osijek

"Ako ne držiš do sebe, ni drugi neće držati do tebe."

11.10.2016.

13:37

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Doktor Franjo Komarica, biskup Banjalučke biskupije, uoči predstavljanja dviju knjiga, sastao se s Osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i predsjednikom Gradskoga vijeća Osijeka Antom Đapićem. Ponovno je upozorio na težak položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Mi smo od konstitutivnog naroda, u očima brojnih, postali manjina. To je dramatično opasno. U Bosni i Hercegovini mora se osigurati ravnopravnost svih ljudi. I mi imamo pravo na temeljna ljudska prava i slobode.", rekao je biskup Komarica. Za težak položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini optužio je političare: "Imamo nesposobne, neškolovane političare. To je moje iskustvo. Za bilo koji posao-kuhara, krojača-morate izučiti neki zanat. Čini se da samo u politiku možeš ići , a da ne znaš abecedu. Ako ne držiš do sebe, ni drugi neće držati do tebe." Doktor Komarica najavio je i otvaranje škole za političare u Bosni i Hercegovini jer se njihovim angažanom, drži, stanje može poboljšati. "Mi se ne želimo zatvarati u geta i imamo ispružene ruke prema susjedima Srbima i Bošnjacima", zaključio je.

Knjige  „Ljubav.Sila.Domišljatost“ i „Skidanje maski“ koje je biskup Franjo Komarica napisao s njemačkim katoličkim novinarom Winfriedom Gburekom te "Prešućivani zločin", zbornik radova s Međunarodnog studijskog dana u povodu dvadeset godina od završne faze protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i ostalih s područja Banjalučke regije bit će predstavljeni u knjižari Nova u Osijeku u 19 sati. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.