Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktivna subota i za političke stranke

06.04.2019.

14:03

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Sunčano prijepodne brojne je građane privuklo u Tvrđu na Sajam antikviteta. Aktivnosti su organizirale i političke stranke – SDP humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", a Most nezavisnih lista program u sklopu kampanje "Žuta srca".

Humanitarna akcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske organizirana je, u povodu Aninog rođendana, na razini cijele Hrvatske. Prikupljena novčana sredstva donirat će se Zakladi Ana Rukavina radi daljnjeg razvoja Registra matičnih stanica, a samim time i u uspješnog rada Zaklade. Građani su dobrovoljne priloge izdvajali kupnjom tulipana – Aninog omljenog cvijeta, a potpredsjednica Foruma u Osijeku Sonja Kovač istaknula je kako je važno nastaviti razvijati Registar jer na taj način spašavamo ljudske živote.

Most je u četiri grada, među kojima je i Osijek, organizirao javnu kampanju "Žuta srca" kojom žele potaknuti što više ljudi na preventivne preglede. Akciju podizanja svijesti javnosti o važnosti zdravstvene prevencije organizirali su na Trgu svetoga Trojstva gdje su dijelili promidžbene materijale i jabuke, a štand je bio prepoznatljiv po žutim balonima. Ružica Vukovac, Nizar Shourky i Tomislav Panenić s građanima su razgovarali o stanju zdravstvenog sustava, potrebama pacijenata i Zakonu o zdravstvenoj prevenciji koji je Most izradio i uputio u proceduru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.