Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa na istoku Hrvatske

13.12.2021.

15:16

Autor: Radio Osijek

Intenzivna za covid pacijente u osječkom KBC-u

Intenzivna za covid pacijente u osječkom KBC-u

Foto: Dnevnik/HRT / Radio Osijek

U nedjelju je, uobičajeno, manje testiranja, pa su i brojevi testiranih i novozaraženih niži – u slavonskim je županijama zabilježeno 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Brodsko-posavskoj evidentirano je 26 novozaraženih osoba, Virovitičko-podravskoj 22, u Osječko-baranjskoj 18, Vukovarsko-srijemskoj 2, Požeško-slavonskoj 1. Sedmero ljudi je preminulo.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od posljedica bolesti Covid-19 preminule su tri osobe, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 57 covid pacijenata od kojih je šestero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječe se 24 covid pacijenta, petero je na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 897 osoba.

Među 111 testiranih u posljednja 24 sata, kod njih 22 je detektiran virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. S područja Slatine ih je šestero, Virovitica bilježi petero, Gradina, Špišić Bukovica, Čađavica i Orahovica po dvoje, Pitomača i Suhopolje imaju jednog novozaraženog, a za jednu osobu nisu navedeni podaci od kuda dolazi. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 36 COVID-19 pacijenta od kojih je troje na respiratoru. Jedan pacijent s područja Virovitičko-podravske županije liječi se u osječkom KBC-u, a jedna je pacijentice u bolnici Sv. Duh u Zagrebu.

U protekla 24 sata preminule su tri osobe, iz Osijeka, Našica i Petlovca, u dobi od 65, 79 i 84 godine. Za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 218 uzoraka, prisutnost koronavirusa utvrđena je kod 18 osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka 5, Kneževih Vinograda 4, Našica i Čepina (po 2), te Belišća, Petrijevaca, Podgorača, Podravske Moslavine i Strizivojne po 1. Na bolničkom je liječenju 126 covid pacijenata (88 u KBC Osijek, 38 u OŽB Našice) od kojih su 25 u Respiracijskom centru. U samoizolaciji je 629 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 42 osobe, a na virus SARS-CoV-2 bile su dvije osobe iz Vukovara. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Trenutno je u županiji zbog covida-19 hospitalizirano 60 osoba, dok se 408 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među osobama pozitivnima na koronavirus je 7 djelatnika iz sustava zdravstva (1 med. sestra / tehničar, 3 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja 14 nastavnika i 107 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 447 osoba – iz sustava zdravstva 1 radnik (drugi zdravstveni radnik) te 6 nastavnika i 477 učenika iz sustava obrazovanja.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 118 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 248 slučajeva zaraze – 32 osobe su hospitalizirane, 216 ih se nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 135 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.