Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

05.10.2021.

15:44

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području pet slavonskih županija zabilježen je 181 novi slučaj zaraze. U Virovitičko-podravskoj županiji, gdje je 12 novooboljelih, dvije su osobe preminule. U Osječko-baranjskoj je 59 novih slučajeva, Brodsko-posavskoj 55, Vukovarsko-srijemskoj 29, a Požeško-slavonskoj 26.

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 476 uzoraka od kojih je 59 bilo pozitivno na koronavirus (Osijek 26, Našice 10, Bilje 3, Bizovac, Đakovo, Ernestinovo, Petrijevci, Valpovo i Viljevo po 2 te Belišće, Erdut, Petlovac, Podgorač, Podravska Moslavina, Semeljci, Vladislavci i Vuka po 1). Na bolničkom je liječenju 45 covid pacijenata (35 u KBC Osijek, 10 u OŽB Našice), od kojih su 11 u Respiracijskom centru. Pod mjerom samoizolacije je 790 osoba. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije je izvijestio da su u proteklih tjedan dana (od 29. rujna do 05. listopada 2021. godine) policijski službenici proveli 103 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Našicama) te 696 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera (u Belišću).

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitaliziran je 21 covid pacijent, petero ih je na respiratoru. U novogradiškoj bolnici na liječenju je 5 osoba oboljelih od covida-19, no nitko nije na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze 524 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nakon testiranja 382 osobe evidentirano je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom (9 osoba iz Vinkovaca, po 2 osobe iz Vukovara, Ivankova i Novih Mikanovaca te po 1 osoba iz Otoka, Županje, Borova, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Jarmine, Mirkovaca, Nuštra, Retkovaca, Tordinaca, Tovarnika, Trpinje i Vrbanje ). Nema preminulih osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Trenutno je zbog covida-19 u županiji hospitalizirano 25 osoba, dok se 190 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među pozitivnima na SARS-CoV-2 osam je osoba iz sustava zdravstva (3 liječnika, 2 med. sestre / tehničara i 3 drugih zdravstvenih radnika), te 9 nastavnika i 60 učenika iz sustava obrazovanja. U samoizolaciji se na području županije nalaze 382 osobe – iz sustava zdravstva 4, a iz sustava obrazovanja 6 nastavnika i 349 učenika.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 401 uzorak od kojih je 26 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivan 351 slučaj zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 335 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 507 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata analizirana su 84 uzorka i potvrđeno je 12 slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije su osobe umrle, žena stara 84 i muškarac star  65 godina, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 19 covid pacijenata, od kojih dva na respiratoru. Šestero zaraženih  s područja Virovitičko-podravske županije su na respiratoru u  osječkom KBC-u.
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 5708 osoba, a 156 je umrlo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.