Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

30.09.2021.

13:56

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U slavonskim županijama zabilježeno je 257 novih slučajeva zaraze. U Osječko-baranjskoj je 70 novozaraženih, Brodsko-posavskoj 63, Požeško-slavonskoj 45, Vukovarsko-srijemskoj 44 te Virovitičko-podravskoj 35.

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji obrađeno je 430 uzoraka od kojih je 70 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše ih je iz Osijeka (25), slijede Našice 12, Đakovo 5, Bilje i Valpovo po 4, Beli Manastir, Darda i Vladislavci po 3, Đurđenovac 2 te Antunovac, Belišće, Bizovac, Čepin, Donji Miholjac, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Podravska Moslavina i Popovac po 1. Na bolničkom je liječenju 50 covid pacijenata (39 u KBC Osijek, 11 u OŽB Našice), od kojih su 9 u Respiracijskom centru. U samoizolaciji je 1016 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na području Slavonskog broda je 20 novozaraženih, po 7 slučaja evidentirano je na području općina Staro Petrovo Selo i Davor, 6 na području Nove Gradiške, po 3 slučaja na području općina Nova Kapela, Stara Gradiška i Cernik, po dva slučaja na području općina Sibinj i Rešetari, te po jedan slučaj u općinama Podvinje, Vrbje, Okučani, Oriovac, Brodski Stupnik, Bukovlje, Velika Kopanica, Bebrina Donja Vrba i Gundinci. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirana su 24 covid pacijenta, četvero je na respiratoru. U novogradiškoj bolnici hospitalizirane su 4 osobe oboljele od covida-19. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 571 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 271 uzorak, od kojih je 45 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivan 341 slučaj zaraze – 12 osoba je hospitalizirano, 329 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 535 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 321 osoba – 44 su imale pozitivan nalaz (10 osoba iz Vinkovaca, 6 osoba iz Vukovara, po 4 osobe iz Županje, Ivankova i Tovarnika, 3 osobe iz Nuštra, po 2 osobe iz Babine Grede, Gunje, Rajeva Sela i Starih Mikanovaca i po 1 osoba iz Otoka, Borova, Drenovaca, Negoslavaca i Privlake). Nema preminulih osoba. Na bolničkom je liječenju 19 covid pacijenata, dok se 177 osoba nalazi u kućnoj izolaciji. Među zaraženima su četiri djelatnika iz sustava zdravstva, a iz sustava obrazovanja 12 nastavnika i 35 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 435 osoba – iz sustava zdravstva 1 radnik, te 7 nastavnika i 250 učenika iz sustava obrazovanja.

Područje Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata biljeći novih 35 pozitivnih na virus SARS-CoV-2. Testirano je 119 osoba. Od 35 novozaraženih, najviše ih dolazi s područja Virovitice (17), a zatim slijede – Suhopolje (7), Voćin (4), te Lukač, Sopje, Špišić Bukovica, Čađavica, Slatina, Gradina i Pitomača (po 1). Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalaze se 22 COVID-19 pacijenta od kojih su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek su tri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi na respiratoru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

9 h

FEBIRE

FEBIRE