Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

18.09.2021.

15:15

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Igor Toman

Foto: Igor Toman

Foto: - / -

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama evidentirano 186 novih slučajeva zaraze. U Osječko-baranjskoj ih je 80, slijedi Brodsko-posavska s 41 novozaraženim, slijedi Vukovarsko-srijemska (30), zatim Požeško-slavonska (19) te Virovitičko-podravska (16). Jedna osoba je preminula.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 428 uzoraka, 80 je bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba s područja općine Koška, u dobi od 88 godina preminula je, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih je iz Osijeka (25), slijede Đakovo i Našice (po 11), Valpovo (5), Đurđenovac i Viljevo (po 3), Beli Manastir, Bilje, Čepin i Feričanci (po 2), Belišće, Donji Miholjac, Bizovac, Čeminac, Darda, Drenje, Jagodnjak, Koška, Petlovac, Podgorač, Podravska Moslavina, Popovac, Semeljci i Trnava (po 1). Na bolničkom liječenju je 37 hospitaliziranih covid pacijenata (33 u KBC Osijek, 4 u OŽB Našice), od kojih su 5 na respiratoru. U samoizolaciji je 639 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Preminulih od posljedica covida-19 nije bilo, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirana su 22 covid pacijenta, od kojih je petero na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirana je jedna osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazie 382 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 235 osoba od kojih je 30 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Šestero novopozitivnih je iz Županje, 4 osobe su iz Račinovaca, 3 osobe iz Gradišta, po 2 osobe iz Andrijaševaca i Apševaca, te po 1 osoba iz Borova, Nijemaca, Starih Mikanovaca, Vukovara, Podgrađa, Strošinaca, Vinkovaca, Cerića, Bršadina, Trpinje, Vrbanje, Gunje i Karadžićeva. Na bolničkom je liječenju 20 covid pacijenata, dok je 150 osoba u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su dva djelatnika iz sustava zdravstva, a iz sustava obrazovanja 9 nastavnika i 24 učenika. U samoizolaciji na području županije nalaze se 244 osobe – iz sustava zdravstva troje, a iz sustava obrazovanja 8 nastavnika i 142 učenika.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 163 uzorka – 19 je bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 156 slučajeva zaraze – 5 osoba je hospitalizirano, 151 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 285 osoba.

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testiranih je bilo 91, a od šesnaest pozitivnih, osmero ih dolazi s područja grada Virovitice, troje je iz Slatine, a po jedna osoba je iz Voćina, Lukača, Pitomače, Orahovice i Suhopolja. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 17 COVID-19 pacijenata od kojih su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek tri su pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi na respiratoru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.