Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

14.09.2021.

11:44

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

Na području pet slavonskih županija zabilježena su 93 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše ih je u Osječko-baranjskoj - 29. Slijede Brodsko-posavska (23), Požeško-slavonska (18), Vukovarsko-srijemska (12) te Virovitičko-podravska (11).

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji obrađeno je 307 uzoraka, od kojih je 29 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (22), Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Valpova, Bilja, Čepina i Satnice Đakovačke (po 1). Na bolničkom je liječenju 31 covid pacijent (29 u KBC Osijek, 2 u OŽB Našice), od kojih su 4 na respiratoru. 441 osoba je u samoizolaciji.
U proteklih tjedan dana (od 8. do 14. rujna 2021. godine) policijski su službenici proveli 27 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenja. Obavili su i 841 nadzor ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera (ugostiteljski objekt u Đakovu - rad izvan radnog vremena).
Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 8. do 13. rujna obavili su 70 nadzora provođenja epidemioloških mjera i nisu utvrdili nepravilnosti.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih (14) je iz Slavonskog Broda, 3 slučaja su na području općine Garčin, po dva na području općina Sibinj i Bebrina te po jedan slučaj u općinama Bukovlje i Velika Kopanica. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirano je 12 covid pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. U novogradiškoj bolnici nema osoba hospitaliziranih zbog posljedica bolesti COVID- 19.
Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 435 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 186 uzoraka, od kojih je 18 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 116 slučajeva zaraze – 4 osobe su hospitalizirane, 112 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 164 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 246 osoba od kojih je 12 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Troje novozaraženih je osobe iz Cerne, 2 osobe su iz Borova, te po 1 osoba iz Lipovače, Negoslavaca, Otoka, Trpinje, Vinkovaca, Vođinaca i Vukovara. Nema preminulih osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Na bolničkom su liječenju 23 covid pacjenta, dok se 78 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 2 su pozitivne osobe iz sustava zdravstva (1 liječnik, 1 ostali zdravstveni radnik). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 5 nastavnika i 10 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 186 osoba – iz sustava zdravstva 2 radnika, a iz sustava obrazovanja 5 nastavnika i 61 učenik.

Virovitičko-podravska županija bilježi 11 novih pozitivnih osoba. U proteklom 24-satnom razdoblju testirano je 76 osoba. Sedmero novozaraženih dolazi s područja Virovitice, dvoje je iz Slatine, jedna osoba je iz Suhopolja, dok kod jedne novozaražene nije navedeno područje s kojeg dolazi. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalaze se 22 covid pacijenta, od kojih je dvoje na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.