Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

13.08.2021.

10:02

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U odnosu na prošli tjedan u Osječko-baranjskoj županiji je evidentiran blagi rast novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od ponedjeljka ih je 33. U protekla 24 sata 9 je novozaraženih, a i udio pozitivnih među testiranima je 9 posto.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je nešto manje uzoraka nego prijašnjih dana (98), ali je udio pozitivnih među testiranima povećan i iznosi 9 posto. Evidentirano je 9 novih pozitivnih nalaza. Na bolničkom se liječenju nalazi 10 covid pacijenata (9 KBC Osijek, 1 OŽB Našice). Pod mjerom samoizolacije je 387 osoba.

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je i u Brodsko-posavskoj županiji. Na na tom su području na bolničkom liječenju dva covid pacijenta, a pod mjerom samoizolacije je 101 osoba.

U Virovitičko-podravskoj županiji je prekinut niz od dvanaest dana bez novozaraženih koronavirusom. Naime, među 28 testiranih, jedna ženska osoba iz Sopja, bila je pozitivna na SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U Općoj bolnici Virovitica nema COVID-19 pacijenata. 

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 89 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 5 slučajeva zaraze i sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 76 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.