Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

22.07.2021.

13:19

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je ustvrdio da broj zaraženih u zemlji raste. No, to se ne odnosi na slavonske županije, gdje se u protekla 24 sata bilježi pet novih slučajeva - tri u Vukovarsko-srijemskoj i po jedan u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj.

Stabilnost epidemiološke situacije stoji na četiri stupa obrane, cijepljenju, primjerenim epidemiološkim mjerama, edukaciji i osobnoj odgovornosti, zaključio je Beroš i pozvao sve da se cijepe, posebice starije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirane su tri nove pozitivne osobe, a testirano ih je 147. Dvoje novozaraženih je iz Rajevog sela, a jedna iz Vinkovaca. Nema preminulih, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. Na bolničkom je liječenju osam covid pacijenata, dok se 86 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji na području županije je 178 osoba. Od početka epidemije koronavirusom zarazila se 12451 osoba, oporavilo ih se 12098, dok je 259 osoba preminulo od posljedica infekcije.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 262 uzorka, od kojih je jedan bio pozitivan na SARS-CoV-2. Hospitaliziran je jedan covid pacijent (OŽB Našice). Mjera samoizolacije određena je za 435 osobe.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije  izvijestio je o  jednom novom slučaju zaraze koronavirusom u toj županiji. Na bolničkom su liječenju  četiri osobe, od kojih dvije na respiratoru. Mjerom samoizolacije obuhvaćene su 92 osobe.

Među 53 testiranih u posljednjem 24-satnom razdoblju s područja Virovitičko-podravske županije nije bilo pozitivnih na virus SARS-Cov-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica jedan je COVID-19 pacijent koji se nalazi na respiratoru. Od početka epidemije s područja te županije koronavirusom zarazilo se 4.126 osoba, 142 osobe su preminule. 

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 57 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 5 slučajeva zaraze – svih petero se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 58 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.