Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

12.07.2021.

12:42

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

Četiri nova slučaja, 14 covid pacijenata je hospitalizirano, dvoje oboljelih je na respiratoru, jedna osoba je preminula - današnja je zbirna informacija o epidemiološkom stanju u slavonskim županijama. Po dvije novozaražene su u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 23 osobe od kojih su dvije, obje iz Otoka, bile pozitivne na koronavirus. Preminula je jedna osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju dva covid pacijenta, dok se 84 zaražene osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 258 osoba.  

Nakon devet dana bez novozaraženih koronavirusom, područje Virovitičko-podravske županije bilježi dva nova slučaja zaraze. Testiranih je bilo 49, a dvije osobe pozitivne na SARS-CoV-2 dolaze s područja grada Virovitice. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju su tri covid pacijenta. 

U osječkom KBC-u u nedjelju je za područje Osječko-baranjske županije obrađeno 29 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan na SARS-CoV-2. Dvije osobe su hospitalizirane zbog covida-19. U samoizolaciji je 398 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 10 uzoraka – svi su bili negativni na koronavirus. U toj su županiji trenutno aktivna dva slučaja zaraze – jedna je osoba hospitalizirana, a jedna se nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 54 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-a19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 6 covid pacijenata – dva su na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalazi 227 osoba.
Iz Stožera civilne zaštite pozivaju sve zainteresirane punoljetne stanovnike Brodsko-posavske županije na cijepljenje protiv COVID 19 bolesti na sljedećim lokacijama:
Srijeda 14.7. 2021. - Društveni dom Nova Gradiška 1. doza MODERNA 8-12 h ; druga doza će biti 12.8. 2021. na istom mjestu i u isto vrijeme
Subota 17.7.2021. -Poljoprivredna škola Slavonski Brod 1.doza MODERNA 8-13 h; druga doza će biti 14.8. 2021. na istom mjestu i u isto vrijeme
Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji. Cijepiti se mogu samo osiguranici HZZO-a s važećom iskaznicom zdravstvenog osiguranja. Osobe koje su preboljele COVID-19 bolest mogu se cijepiti najranije tri mjeseca od preboljenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.