Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

07.07.2021.

12:55

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim županijama deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četvero novozaraženih je iz Osječko-baranjske, troje iz Vukovarsko-srijemske, a dvoje iz Požeško-slavonske županije.

U osječkom KBC-u i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u protekla 24 sata testirane su 172 osobe s područja Osječko-baranjske županije, a četiri su imale nalaz pozitivan na koronavirus. U KBC-u Osijek liječi se jedan covid pacijent, dok su u našičkoj Općoj županijskoj bolnici dvije osobe oboljele od covida-19. U samoizolaciji se nalazi 328 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 181 osoba od kojih su tri bile pozitivne na SARS-CoV-2. Dvoje novozaraženih je iz Vinkovaca, a jedna iz Privlake. Preminulih osoba nema, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju četiri covid pacijenta, dok se 89 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji na području županije je 251 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 67 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 3 slučaja zaraze i sve osobe su u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 60 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" liječi se 7 covid pacijenata – jedna je osoba na respiratoru. U novogradiškoj bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog bolesti COVID- 19. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalazi 147 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.