Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

01.05.2021.

09:57

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim županijama u protekla 24 sata evidentirano je 339 novozaraženih. U Brodsko-posavskoj županiji potvrđena su 103 nova slučaja, Osječko-baranjskoj 97, Vukovarsko-srijemskoj 83, Požeško-slavonskoj 48, Virovitičko-podravskoj 8

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na potvrđena su 103 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem) te 12 pozitivnih nalaza potvrđenih brzim antigenskim testiranjem. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (49), općina Sibinj (10), općina Donji Andrijevci (7), općine Gornja Vrba i Sikirevci (po 5), općina Garčin (4), grad Nova Gradiška i općine Bukovlje, Klakar, Podcrkavlje i Slavonski Šamac (po 3), općine Bebrina, Oriovac i Vrpolje (po 2) te općine Okučani i Oprisavci (po 1). U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (Ž - 1939.), a jedna je osoba preminula u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž - 1941.).

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 386 uzoraka od kojih je 97 bilo pozitivno. Na području Osijeka žive 44 novopozitivne osobe, sedam u Đakovu, šest u Belom Manastiru, pet u Čepinu, po četiri u Valpovu i Donjem Miholjcu. Tri novopozitivne osobe bilježimo na području Našica i Darde, po dvije u Belišću, Semeljcima, Petrijevcima, Petlovcu, Koški, Bilju i Gorjanima. Po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Vladislavci, Draž, Levanjska Varoš, Đurđenovac, Feričanci, Drenje i Čeminac. Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe oboljele od COVID-19, i to 112 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 36 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije oboljele od COVID-19 u dobi od 60 do 86 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1928 osoba. Policijski službenici samoinicijativno su provjerili poštivanje mjere samoizolacije kod 19 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje. Samostalno su izvršili nadzor 128 objekata i nije bilo kršenja propisanih mjera.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 423 osobe, od čega su 83 pozitivna nalaza na COVID-19, od kojih je 79 pozitivno na PCR testiranju, a 4 na brzom antigenom testu (22 osobe iz Vinkovaca, 12 iz Županje, 8 iz Vukovara, 7 iz Ivankova, po 5 osoba iz Andrijaševaca i Jarmine, po 4 iz Gradišta, Iloka i Otoka, po 2 iz Rokovaca i Vođinaca, te po 1 osoba iz Antina, Bobote, Borova, Bošnjaka, Novih Mikanovaca, Nuštra, Sotina i Šiškovaca). Preminulih osoba nema. U županiji je trenutačno 76 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti, a u samoizolaciji je 765 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji testirana su 194 uzorka od kojih je 48 bilo pozitivno. Trenutačno je aktivno 506 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 478 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 28 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 685 osoba, a ukupno je testirano 40739 osoba.

U Virovitičko-podravskoj županiji pozitivno je 8 osoba, a provedena su 74 testiranja. Po dvoje ih dolazi s područja Slatine i Špišić Bukovice, a po jednog pozitivnog bilježe općine Lukač i Suhopolje, te grad Virovitica. Nažalost, jedna ženska osoba (1952. godište), preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.