Hrvatski radio

Radio Osijek

10:40 / 06.04.2021.

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U slavonskim je županijama zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 38 novozaraženih, Brodsko-posavskoj 18, u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj po 12, u Virovitičko-podravskoj 5. Jedna osoba je preminula.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 235 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus, što je udio od 16%. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 61 godine, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše (14) novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dvije na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova. Na bolničkom su liječenju 93 pacijenta oboljela od COVID-a19, i to 64 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 29 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.983 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata 13 je novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 potvrđenih PCR uređajem te 5 pozitivnih nalaza potvrđenih brzim antigenskim testovima. Četvero novozaraženih je iz Slavonskog Broda, slijede Vrpolje (2), te Nova Gradiška, Cernik, Davor, Garčin, Gornja Vrba, Okučani i Rešetari po 1. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.338, oporavile su se 8.883 osobe, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 284 na 279. Hospitalizirano je ukupno 58 covid pacijenata (7 osoba više nego prethodni dan) – dvije osobe su na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 568 osoba (83 osobe manje nego prethodni dan).

Unatoč blagdanu, u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je relativno velik broj uzoraka – 272, od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 183 slučaja zaraze – na bolničkom je liječenju 15 covid pacijenata, a 168 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 1000 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 120 osoba od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus (4 na PCR testiranju, 8 na brzom antigenskom testu). Preminulih nema, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Troje novozaraženih jeiz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, te po 1 osoba iz Lipovca, Lipovače, Bošnjaka, Ilkače, Ivankova, Petrovaca i Vrbanje. Na bolničkom je liječenju 47 covid pacijenata, dok se 291 osoba nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među osobama pozitivnima na koronavirus su 4 djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik  i 3 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji na području županije je 1109 osoba – iz sustava zdravstva 3 medicinske sestre/tehničara.

U posljednjem 24-satnom razdoblju testirano je 70 osoba, njih petero je pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Troje novozaraženih je iz Orahovice, a po jedna pozitivna osoba dolazi iz Virovitice i Slatine. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je trinaest COVID pozitivnih pacijenata, dok se tri osobe nalaze u KBC-u Osijek, na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.