Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

11.03.2021.

10:51

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U pet slavonskih županija evidentirane su 74 nove osobe pozitivne na koronavirus. Po 21 novi slučaj bilježe Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska, u Brodsko-posavskoj je 16 novozaraženih, Požeško-slavonskoj 12 i u Virovitičko-podravskoj 4. Preminula je jedna osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 268 osoba od kojih je 21 bila pozitivna na SARS-CoV-2. (19 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenskom testu). Preminulih osoba nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Šestero novozaraženih je iz Vukovara, 5 iz Donjeg Novog Sela, 3 iz Vinkovaca, te po 1 osoba iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Otoka, Privlake, Starih Mikanovaca i Štitara. Na bolničkom je liječenju 25 covid pacijenata, dok je 136 u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su tri djelatnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar), a iz sustava obrazovanja 8 nastavnika i 20 učenika. U samoizolaciji na području županije je 637 osoba – iz sustava zdravstva je 1 radnik, a iz sustava obrazovanja 9 nastavnika i 173 učenika. Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije testirano je 47010 ljudi, evidentirano je 8914 zaraženih koronavirusom, od kojih se 8555 oporavilo, a od posljedica infekcije preminulo je 198 osoba.

I u Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, pokazali su rezultati analize 318 uzoraka u posljednja 24 sata. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 87 godina, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, dvije su iz Našica, a po jedna je s područja Antunovca, Belog Manastira, Erduta, Ernestinova, Darde, Donjeg Miholjca Đurđenovca, Kneževih Vinograda, Koške, Magadenovca, Marijanaca, Petrijevaca, Podravske Moslavine, Valpova i Vladislavaca. Na bolničkom se liječenju nalazi 55 osoba oboljelih od COVID-19, i to 48 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 7 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 891 osoba. Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i 146 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 40 nadzora provođenja epidemioloških mjera pri čemu su utvrdili pet nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirano je 16 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu): Nova Gradiška (7), Rešetari (4), Slavonski Brod (2) te Cernik, Okučani i Stara Gradiška (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 8.593. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 82, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 189.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ preminula je žena, 1949. godište. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 155. Hospitalizirana su 42 covid pacijenta (2 osobe manje nego prethodni dan). Tri osobe su na respiratoru (1 manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 568 osoba (3 osobe manje nego prethodni dan).

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 53 slučaja zaraze – na bolničkom je liječenju šest covid-pacijenata, dok se 47 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 253 osobe.

U posljednjem 24-satnom razdoblju testirane su 92 osobe, i kod njih četvero detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Dvoje ih je iz Slatine, a po jedna osoba iz Čađavice i Virovitice. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je deset COVID pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.588 osoba. Stotinu i osmero ljudi preminulo je od posljedica infekcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.