Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

06.03.2021.

11:23

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Prema podacima stožera Civilne zaštite, u slavonskim županijama evidentirane su 64 novozaražene osobe. U Osječko-baranjskoj županiji je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Brodsko-posavskoj 21, Vukovarsko-srijemskoj 13, Požeško-slavonskoj pet. Tri osobe su preminule

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 258 uzoraka od kojih je 25 bilo pozitivno, što je udio od 9,.7%. 11 novozaraženih ima prebivalište u Osijeku, dvoje u Valpovu te po jedno u Našicama, Belišću, Belom Manastiru, Đakovu, Čepinu, Donjem Miholjcu, Đurđenovcu, Ernestinovu, Marijancima, Petrijevcima, Erdutu i Petlovcu. Na bolničkom se liječenju nalazi 58 COVID-19 pacijenata, i to 45 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. U protekla 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 54 i 75 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 986 osoba. Policijski su službenici provjerili poštivanje mjere samoizolacije za 12 osoba, od kojih su dvije provjere bile prema dojavi i utvrđena su dva kršenja na području Osijeka. Obišli su i 183 objekata vršeći nadzor i nisu zatekli nepravilnosti.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentiran je 21 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. U novogradiškoj Općoj bolnici umrla je žena, 1937. godište. To je 150. osoba na području Brodsko-posavske županije preminula od posljedica COVIDA-19, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Sedmero novozaraženih je iz Rešetara, slijede Slavonski Brod (5), Nova Gradiška i Dragalić (po 2) te Gornji Bogićevci, Okučani, Podcrkavlje, Stara Gradiška i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području te županije od početka epidemije iznosi 8.533, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 157 na 162. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 109, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 209. Na bolničkom su liječenju 43 covid pacijenta (1 osoba više nego prethodni dan). Tri osobe su na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 583 osobe (18 osoba više nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 186 osoba od kojih je 13 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (7%). ,Iz Jarmine su 4 novozaražene osobe, 2 su iz Vinkovaca, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Borova, Cerića, Drenovaca, Ivankova, Privlake i Vođinaca. Preminulih osoba nema, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 28 covid pacijenata, dok se 119 nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su i četiri djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji na području županije su 602 osobe. Od početka epidemije evidentirano je 8835 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih su se 8490 oporavile, a 198 osoba je preminulo.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 112 uzoraka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus, što je udio od 4,5%. Na tom je području trenutno aktivno 58 slučajeva zaraze – na bolničkom je liječenju 10 covid pacijenata, a 48 ih je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 249 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Područje Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba korona virusom u posljednjem 24-satnom razdoblju, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testirano je 33 osoba i svi su bili negativni. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 7 COVID pozitivnih pacijenata.  

 

 

 

 

Područje Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba korona virusom u posljednjem 24 satnom razdoblju, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testirano je 33 osoba i svi su bili negativni. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 7 COVID pozitivnih pacijenata. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.