Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

14.01.2021.

12:24

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Prema podacima stožera civilne zaštite, u slavonskim je županijama 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri osobe su preminule. Brodsko-posavska županija bilježi 51 novozaraženu osobu, Osječko-baranjska županija 50, Vukovarsko-srijemska 37, Požeško-slavonska 23, a Virovitičko-podravska 19.

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata evidentiran je 51 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 (potvrđeni PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): gradovi Slavonski Brod (24), grad Nova Gradiška (9), općine Bukovlje, Donji Andrijevci i Sibinj (po 3), općine Nova Kapela i Oprisavci (po 2) te općine Brodski Stupnik, Cernik, Klakar, Sikirevci i Velika Kopanica (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 7.519, dok je broj aktivnih slučajeva 209. Trenutna 7-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 180.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ preminula je jedna osoba – muškarac, 1942. godište. Od početka epidemije na području županije umrlo je 117 osoba s covidom-19. Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 66 covid pacijenata (4 osobe manje nego prethodni dan). Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 644 osobe (15 osoba manje nego prethodni dan).

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata na koronavirus testirana su 284 uzorka od kojih je 50 bilo pozitivno. Najviše je sa šireg područja grada Osijeka, njih 14. Slijede gradovi Našice sa četvero novopozitivnih, Valpovo, Đakovo i Beli Manastir po tri, Belišće dvije i Donji Miholjac s jednom novopozitivnom osobom. Općine Antunovac, Jagodnjak i Koška bilježe po dvije novopozitivne osobe, dok po jednu bilježe općine Đurđenovac, Erdut, Čeminac, Levanjska Varoš, Bilje, Darda, Kneževi Vinogradi, Petrijevci, Podgorač i Punitovci. Na bolničkom je liječenju 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 68 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice 38. Preminula je jedna osoba oboljela od koronavirusa u dobi od 67 godina.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 841 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 303 osobe od kojih je 37 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (30 pozitivnih na PCR testiranju, a 7 na brzom antigenskom testu). Jedna je osoba preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Šestero novozaraženih je iz Vinkovaca, po 4 iz Vukovara, Iloka i Bršadina, po 3 osobe iz Županje i Gunje, po 2 iz Babine Grede, Nuštra i Privlake, te po 1 osoba iz Borova, Drenovaca, Ivankova, Trpinje, Markušice, Mohova i Tovarnika. Na bolničkom se liječenju nalaze 54 covid pacijenta, a u kućnoj izolaciji i kućnom liječenju su 133 osobe. Među zaraženima je 18 djelatnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji na području županije je 571 osoba – iz sustava zdravstva 7 (4 medicinske sestre/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 2 nezdravstvena radnika).
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8069, od kojih su 7712 osoba izliječene, a ukupno je preminulo 170 osoba.

Na posljednjem testiranju iz Požeško-slavonske županije obrađeno je 160 uzoraka, od kojih su 23 bila pozitivna na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 256 slučajeva zaraze. Hospitalizirano je 65 covid pacijenata, a 191 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 421 osoba.

Devetnaest novo zaraženih, od 67 testiranih, bilježi područje Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24-satnom intervalu, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Jedna je žena, 1967. godište, inače onkološki pacijent, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19.
Novozaražene osobe dolaze iz Virovitice (6), Slatine (6), Mikleuša (2), Suhopolja (2), Lukača (1), Špišić Bukovice (1) i Orahovice (1). Na bolničkom je liječenju 48 COVID-19 pacijenata. Njih 45 je u Općoj bolnici Virovitica, a troje ih je u KBC-u Osijek.
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.050 osoba. Osamdeset i tri osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.