Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

12.01.2021.

12:09

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

Prema podacima stožera civilne zaštite u slavonskim županijama u protekla 24 sata 119 je novih slučajeva zaraze koronavirusom - u Osječko-baranjskoj 65, Vukovarsko-srijemskoj 18, Brodsko-posavskoj 17, u Požeško-slavonskoj 16, a u Virovitičko-podravskoj tri. Preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 345 uzorka od kojih je 65 bilo pozitivno. 14 novozaraženih žive na području grada Osijeka, 12 na području Valpova, 8 Đakova i 7 na području Belišća. Po troje novopozitivnih je u Belom Manastiru, Erdutu i Dardi, a po dvoje u Donjem Miholjcu, Dražu i Kneževim Vinogradima. Po jednu novopozitivnu osobu bilježimo na području Našica, Antunovca, Gorjana, Bilja, Marijanaca, Petlovca, Popovca, Podgorača i Viljeva.
Na bolničkom se liječenju nalazi 127 osoba oboljelih od COVID-19, i to 85 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 23 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata s tim oboljenjem.
U protekla 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe, obje u dobi od 88 godina.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 803 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 224 osobe od kojih je 18 bilo pozitivno na koronavirus (10 na PCR testiranju, a 8 na brzom antigenskom testu). Tri osobe su preminule, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Iz Vinkovaca i Vukovara je po pet novozaraženih, dvije su iz Cerne, te po jedna iz Bršadina, Đeletovaca, Jarmine, Lipovca, Tordinaca i Županje. Na bolničkom su liječenju 52 covid pacijenta, dok se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju nalaze 122 zaražene osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 djelatnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 10 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji na području županije je 537 osoba – iz sustava zdravstva 4 (2 medicinske sestre/tehničar i 2 nezdravstvena radnika).
Od početka epidemije s područja Vukovarsko-srijemske županije testirane su 35932 osobe. 8005 je bilo pozitivno na SARS-CoV-2. 7665 osoba se oporavilo, a 166 osoba je preminulo.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Dvije osobe su preminule – žena 1943. godište i muškarac rođen 1949., izvijestio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije. Iz Slavonskog Broda osam je novozaraženih, iz Nove Gradiške i općine Sibinj po dvoje, a po jedan je iz općina Donji Andrijevci, Garčin, Nova Kapela, Rešetari i Staro Petrovo Selo. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 7.440, dok je broj aktivnih slučajeva 211. Trenutna 7-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 194.
Od početka epidemije od covida-19 umrlo je 114 osoba. Hospitalizirano je ukupno 65 covid pacijenata (7 osoba manje nego prethodni dan). Šestero hospitaliziranih je na respiratoru (jedna osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 656 osoba (93 osobe više nego prethodni dan).

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 205 uzoraka, od kojih je 16 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 227 slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom su liječenju 64 covid pacijenta, dok se 163 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i kućnom liječenju. Mjera samoizolacije određena je za 365 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije od 50 testiranih u posljednja 24 sata tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Novozaraženi su s područja Slatine, Suhopolja i Pitomače. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 51 oboljelih, a u KBC-u Osijek iz Virovitičko-podravske županije dvoje. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3015 osoba, a umrlih je 82.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.