Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

11.08.2020.

10:17

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

Prema podacima stožera civilne zaštite 12 je novih slučajeva zaraze u županijama na istoku Hrvatske - u Vukovarsko-srijemskoj šest je novooboljelih, Osječko-baranjskoj četvero, te po jedan u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj. U Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, na temelju analize 98 uzoraka, šest je novih osoba pozitivnih na koronavirus - pet iz Vinkovaca i jedna iz Bapske. Trenutno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti, dok se 141 nalazi na kućnom liječenju. Među njima je i 19 djelatnika iz sustava zdravstvene zaštite (2 liječnika, 12 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 514, od kojih je 344 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo. U samoizolaciji na području županije je 271 osoba. Iz sustava zdravstva u samoizolaciji je 19 radnika 
U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije četiri su novozaražene osobe - tri s područja Grada Osijeka, jedna s područja Općine Darda. U osječkom KBC-u jučer je preminula žena iz Osijeka, rođena 1946. godine, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Obrađeno je ukupno 158 uzoraka. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a trenutno nitko nije na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su kontakti novooboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 173 osoba.
Na području Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području te županije od početka epidemije 187, dok je aktivnih slučajeva 28. Mjera samoizolacije na području Brodsko-posavske županije određena je za 93 osobe.
U Požeško-slavonskoj županiji u protekla 24 sata analizirana su 34 uzorka i jedan je bio pozitivan na koronavirus. Trenutno su aktivna četiri slučaja zaraze, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 36 osoba, a ukupno je testirano 4033 osobe. 
Na području Virovitičko-podravske županije nema novih slučajeva zaraze, a u međuvremenu se još jedna osoba oporavila, pa su trenutno još samo dvije osobe koje su zaražene virusom SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata testirane su 24 osobe (od početka epidemije obavljeno je 2.426 testiranja). Od izbijanja epidemije COVID-19 na području Virovitičko-podravske županije 32 osobe su zaražene koronavirusom, dvadeset i devet osoba se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.