Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

29.07.2020.

09:56

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

Stožeri civilne zaštite županija na istoku Hrvatske šalju dnevna izvješća. Jedna je osoba u osječkom KBC-u preminula. U, Vukovarsko-srijemskoj županiji 8 je novozaraženih, u Osječko-baranjskoj četiri, u Brodsko-posavskoj tri, dok u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, osam je novih osoba pozitivnih na koronavirus, otkriveno je nakon analize 139 uzoraka. Po dvije novozaražene osobe  su iz Vinkovaca i Cerne, te po jedna iz Novih Jankovaca, Antina i Komletinaca. Jedna osoba je strani državljanin. Zbog COVID-a19 hospitalizirano je 11 osoba, 191 osoba je na kućnom liječenju. Među njima je i 18 osoba iz zdravstvenoga sustava (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji na području županije je 588 osoba, od kojih je 48 iz sustava zdravstva (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnika i 6 nezdravstvenih radnika). 

 

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 218 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna. Tri su osobe s područja Osijeka, a jedna s područja Belog Manastira. U osječkom KBC-u hospitalizirana je 31 oboljela osoba, a dvije su na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1941. godište) s područja Osječko-baranjske županije, bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te sa značajnim komorbiditetom, javljaju iz Stožera civilne zaštite. Od početka pandemije s područja Osječko-baranjske županije odposljedica COVID-a19 umrlo je 16 ljudi. 
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije trenutno je 89 aktivnih slučajeva, u novom valu koji je krenuo početkom srpnja oporavilo se 346 osoba. Samoinicijativno se do sada testiralo 350 osoba, od toga je samo jedan nalaz bio pozitivan.
Jedanaest novih kontakata stavljeno je u samoizolaciju, pa se danas sveukupno u samoizolaciji na području županije nalazi 290 osoba. Policija je samoinicijativno provjerila 22 osobe u samoizolaciji i sve su bile na prijavljenim adresama, a dojava građana o kršenju mjere samoizolacije nije bilo.

Nakon pet dana bez novozaraženih osoba, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 157, dok je broj aktivnih slučajeva 17. Hospitalizirane su dvije osobe (jedna osoba manje u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 73 osobe (23 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, a u posljednja 24 sata testiran je 71 uzorak (ukupno su od početka epidemije testirane 3692 osobe. Broj aktivnih slučajeva se smanjuje - sada ih je 16 i sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 16 osoba. 

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Broj trenutno aktivno zaraženih od koronavirusa je i dalje petnaest, a u samoizolaciji su 23 osobe. U posljednja 24 sata analizirani su uzorci od 39 osoba, rezultati su bili – negativni. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 28 osoba je zaraženo koronavirusom, dvanaestero se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.