Hrvatski radio

Radio Osijek

11:36 / 27.07.2020.

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

U osječkom KBC-u dvije su osobe preminule, a jedna osoba je s područja Osijeka novozaražena. U Vukovarsko-srijemskoj 14 je novih slučajeva, u Virovitičko-podravskoj županiji dva, dok u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji nema novih slučajeva, javljaju tamošnji stožeri civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, 14 je novih osoba pozitivnih na koronavirus - pet ih je iz Vinkovaca, četiri su iz Cerne, dvije iz Bošnjaka, te po jedna iz Privlake, iz Vrbanje i Šarengrada. U priopćenju se navodi da je u posljednja 24 sata testirano 12 osoba. Zbog COVID-a19 hospitalizirano je 12 osoba, 218 se nalazi na kućnom liječenju. Među zaraženima je i 18 osoba iz sustava zdravstva (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji na području županije nalazi se 636 osoba, među kojima je i 59 iz sustava zdravstva (9 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 21 drugi zdravstveni radnik i 8 nezdravstvenih radnika).
Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 366, od kojih su 134 osobe izliječene, a dvije osobe su preminule. 
U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije testirana je 41 osoba, od kojih su dvije bile pozitivne. Jedan muškarac srednje životne dobi i jedno dijete s područja Virovitičko-podravske županije obiteljski su kontakti jedne ženske zaražene osobe i trenutno nemaju simptome bolesti COVID 19, informirali su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih s područja te županije od početka epidemije je 2.035. U samoizolaciju je 20 osoba. Od početka epidemije koronavirusa 28 osoba je zaraženo - trenutno je aktivno petnaest slučajeva, dvanaestero se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.
Nakon analize 157 uzoraka u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod jedne osobe s područja Osijeka, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije
Preminule su dvije osobe koje su bile hospitalizirane te su imale značajan komorbiditet (1941. i 1937. godište). U KBC-u Osijek hospitalizirane su 33 osobe od kojih je troje na respiratoru.
S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječeno je 470 osoba, pa je trenutno 94 aktivno oboljelih osoba od koronavirusa. 12 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 353 osobe. "Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, zaprimljena je i jedna dojava na području Đakova i ona se pokazala točnom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Inspektori Civilne zaštite Osječko-baranjske županije tijekom prošlog su vikenda izvršili 65 nadzora nad javnim okupljanjima, vjerskim okupljanjima, svadbama i objektima uslužnih djelatnosti. Kod 20 su utvrdili nepravilnosti i izdali upozorenja", stoji u priopćenju.
U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, a sve je manje aktivnih slučajeva i osoba u samoizolaciji. Na području te županije trenutno je 25 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom i sve su osobe na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 48 osoba. "Ukupno je testirano 3548 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba", priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.
U posljednja 24 sata nove osobe pozitivne na  na virus SARS-CoV-2 nisu zabilježene ni na području Brodsko-posavske županije. Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata bili su negativni, izvrijestio je Županijski stožer civilne zaštite iz kojeg ističu kako je to četvrti dan za redom bez novozaraženih na tom području. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 26 (3 manje u odnosu na prethodni dan). Od 26 aktivnih slučajeva, hospitalizirane su 3 osobe. Smanjuje se i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi 128 osoba (32 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.