Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

14.07.2020.

10:05

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji je deset, u Vukovarsko-srijemskoj 9 novih pozitivnih osoba na koronavirus, a u Brodsko-posavskoj dvije su novozaražene osobe. U Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 171 uzorak. Deset od njih je bilo pozitivno na koronavirus, sedam iz Đakova, dva iz Osijeka te jedan iz Valpova. Kako je priopćio županijski Stožer civilne zaštite, epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je u izolaciju stavljen 91 novi kontakt oboljelih. Trenutno se na području naše županije u samoizolaciji nalazi 478 osoba. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 25 oboljelih od kojih je 4 na respiratoru. 
Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i od 55 provjera, kod ni jedne osobe nije utvrđeno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Kako je priopćio Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata nakon analize 137 uzoraka devet je novih pozitivnih na koronavirus - šest osoba iz Ivankova te po jedna iz Cerića, Nuštra i Otoka. Tri osobe su hospitalizirane dok se osamdesest nalazi na kućnom liječenju. Među zaraženima je pet zdravstvenih radnika - 1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara. Od početka epidemije 44 osobe su izliječene, jedna više nego jučer. Na području te županije ukupno su obavljena 3483 testiranja. U samoizolaciji na području županije nalazi se 376 osoba, među kojima su 32 djelatnika iz sustava zdravstva (6 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika), osmero manje nego jučer.

 

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije dvije su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2 što je najmanji broj u posljednja dva tjedna, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Riječ je o osobama koje su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. Ukupan broj zaraženih koji imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 127, dok je broj aktivnih slučajeva 77. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 497 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata testirano je 29 osoba. Do sada su obrađena ukupno 1.623 uzorka. Od početka epidemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 18 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam osoba je trenutno zaraženo, devetero se oporavilo, dok je jedan muškarac preminuo.

Novozaraženih nema ni u Požeško-slavonskoj županiji. U posljednja 24 sata analizirano je 186 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan. Na području te županije trenutno ima 75 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji je 70 osoba, a pet osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 325 osoba. "Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.