Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

12.10.2021.

14:04

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Aktualni podaci o epidemiji koronavirusa u Slavoniji

Foto: - / -

Prema do sada objavljenim podacima, u protekla 24 sata u slavonskim je županijama šestero ljudi umrlo s covidom. Evidentirano je 218 novozaraženih. U Osječko-baranjskoj je 71 novi slučaj, Vukovarsko-srijemskoj 51, Brodsko-posavskoj 41, Požeško-slavonskoj 39, a u Virovitičko-podravskoj 16.

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđen je 71 novi slučaj zaraze, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su dvije osobe iz Drenja, u dobi od 72 i 87 godina. Analizirana su 433 uzorka. Najviše novoboljelih osoba, njih 28, s osječkog je područja, šest s područja Valpova i pet s područja Belišća. Drenje i Đakovo bilježe po 4, Donji Miholjac, Čepin, Našice, Podgorač i Popovac po 3, Antunovac, Bilje, Bizovac, Darda, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Podravska Moslavina i Vladislavci po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirana je 51 osoba, od kojih je 13 na respiratoru.
Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 799 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 385 osoba – 51 je osoba bila pozitivna na SARS-CoV-2. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Devetero novozaraženih jeiz Županje, 6 iz Vinkovaca, po 5 osoba iz Vukovara, Gunje i Tovarnika, 4 osobe iz Nuštra, po 2 osobe iz Cerne, Privlake i Prkovaca te po 1 osoba iz Banovaca, Ilače, Lovasa, Rajeva Sela, Retkovaca, Rokovaca, Srijemskih Laza, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Tompojevaca i Vođinaca. Trenutno je u županiji hospitalizirano 27 covid pacijenata, dok se 273 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima je 15 osoba iz sustava zdravstva (6 liječnika, 6 med. sestara / tehničara, 3 druga zdravstvena radnika) te iz sustava obrazovanja troje nastavnika i 64 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 479 osoba – troje iz sustava zdravstva te 25 nastavnika i 472 učenika iz sustava obrazovanja.

Od posljedica zaraze covidom-19 umrla je jedna osoba, a nova 41 je zaražena u Brodsko-posavskoj županiji, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. U Brodsko-posavskoj županiji bolnički se liječi 36 covid pozitivnih osoba, od kojih devet pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 617 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 342 uzorka, od kojih je 39 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 328 slučajeva zaraze – 15 osoba je hospitalizirano, 313 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 333 osobe.

Područje Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24-satnom razdoblju bilježi 16 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testiranih je bilo 60. Najviše novopozitivnih je na području Virovitice, njih 10, troje je u Pitomači, dvije osobe u Suhopolju, a jedna u Mikleušu. Dvije ženske osobe, 1957. i 1940. godište s područja Virovitičko-podravske županije preminule su uslijed infekcije COVIDOM-19 i brojnih komorbiditeta. Time je broj žrtava COVIDA-19 u VPŽ, od početka epidemije, narastao na 164. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 17 COVID-19 pacijenta od kojih su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta, oboje na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.