Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o koronavirusu na istoku Hrvatske

31.12.2021.

15:36

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: Grad Osijek / -

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim su županijama zabilježena 433 slučaja zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj su 182 novoboljele osobe, Brodsko-posavskoj 99, Vukovarsko-srijemskoj 90, Požeško-slavonskoj 37, a u Virovitičko-podravskoj 25. Šestero ljudi je preminulo.

Dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije umrle su u posljednja 24 sata od posljedica covida-19, a potvrđena su 182 nova slučaja zaraze, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su osobe iz Osijeka i Vladislavaca, u dobi od 31 i 83 godine. Od 444 uzorka, testiranih u protekla 24 sata, najviše pozitivnih na SARS-CoV-2, njih 94, je s područja Osijeka, 11 s područja općine Darda i devet iz Valpova. Slijede Kneževi Vinogradi 8, Čepin 7, Beli Manastir i Belišće po 6, Našice i Bizovac po 5, Donji Miholjac i Đakovo po 4, Erdut i Koška po 3, Antunovac, Drenje i Petlovac po 2, Bilje, Draž, Đurđenovac, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Marijanci, Popovac, Semeljci, Viljevo i Vladislavci po 1. Na liječenju u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici zbrinuto je 86 osoba, oboljelih od covid-19, od kojih je 14 na respiratoru. U samoizolaciji se trenutno nalaze 604 osobe. 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 99 novih slučajeva  zaraze koronavirusom. Dvije osobe su preminule od posljedica covida-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević・ hospitalizirana su 33 covid pacijenta od kojih je petero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se 15 osoba oboljelih od covida-19. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 546 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 344 osobe od kojih je 90 bilo pozitivno na koronavirus. Dvije osobe su preminule, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zhaštite. Iz Vinkovaca je 19 novooboljelih, 11 je iz Vukovara, 8 iz Cerne, po 5 osoba iz Soljana, Vođinaca i Županje, 4 su osobe iz Šiškovaca, po 3 osobe iz Gradišta, Ivankova, Starih Jankovaca, po 2 osobe iz Andrijaševaca, Bršadina, Mirkovaca, Nuštra, Opatovca i Štitara, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Cerića, Gaboša, Iloka, Jarmine, Korođa, Ludvinaca, Mikluševaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Trpinje i Vrbanje. Na području županije trenutno je aktivan 361 slučaj zaraze. Na bolničkom je liječenju 40 covid pacijenata. Od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus u Vukovarsko-srijemskoj županiji, petero je iz sustava zdravstva (2 med. sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik, 2 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu ). U samoizolaciji se na području županije nalaze 403 osobe.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 212 uzoraka, od kojih je 37 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 196 slučajeva zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 180 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 186 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 87 uzorka i zabilježeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih je iz Virovitice (13), slijede Slatina (4), Pitomača (2), te Špišić Bukovica, Gradina, Suhopolje, Mikleuš, Voćin i Čačinci. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica su 23 pacijenta od kojih je jedan na respiratoru. Jedna je pacijentica s područja županije u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 10.087 osoba, a 265 je preminulo.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.