Hrvatski radio

Radio Osijek

14:03 / 20.02.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o koronavirusu na istoku Hrvatske

Osijek, Trg Ante Starčevića

Osijek, Trg Ante Starčevića

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

Na području slavonskih županija evidentiran je 301 novi slučaj zaraze koronavirusom. Iz Osječko-baranjske je 120 novooboljelih, Brodsko-posavske 90, Požeško-slavonske 47, Vukovarsko-srijemske 40 te Virovitičko-podravske 4. Devetero ljudi je umrlo.

Šest osoba s područja Osječko-baranjske županije umrlo je u protekla 24 sata od posljedica covida-19, a pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 120 novih osoba, od testiranih 317, objavio je Županijski stožer Civilne zaštite. Umrle su dvije osobe iz Osijeka te po jedna iz Đakova, Našica, Antunovca i Donjeg Miholjca, u dobi od 68 do 88 godina. Najviše novozaraženih osoba, 61, s osječkog je područja, 14 je s područja Našica te po osam s područja Donjeg Miholjca i Valpova. Iz Đakova je sedmero novooboljelih, slijede Belišće, Čepin, Erdut i Vuka po 3, Beli Manastir i Draž po dva te Bilje, Bizovac, Čeminac, Darda, Đurđenovac i Petlovac po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 79 osoba, oboljelih od covida-19, od kojih su četiri na respiratoru. U samoizolaciji je 535 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 90 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Dvije su osobe umrle od posljedica COVID- 19 bolesti. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici liječi se 54 covid pacijenta, šestero ih je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 635 osoba

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 144 uzorka, od kojih je 47 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 353 slučaja zaraze – 39 osoba je hospitalizirano, 314 ih se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 72 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od 171 osobe testirane u posljednja 24 sata 40 je bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Iz Vinkovaca je 11 novooboljelih, 5 je iz Županje, po 3 osobe iz Gradišta i Šiškovaca, po 2 osobe iz Drenovaca, Markušice, Rokovaca i Vukovara, te po 1 osoba iz Gaboša, Nijemaca, Nuštra, Orolika, Otoka, Petrovaca, Posavskih Podgajaca, Privlake, Trpinje i Vođinaca. Na području županije aktivno je 368 slučajeva zaraze. Zbog COVID-19 bolesti hospitalizirano j e 59 osoba. Među pozitivnima na SARS-CoV-2, 24 su iz sustava zdravstva. U samoizolaciji se na području županije nalazi 495 osoba.

U posljednja 24 sata jedna je žena, 1935. godište, s područja Virovitičko-podravske županije preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Testirana je 41 osoba, kod 4 je nalaz bio pozitivan. Novozaraženi su iz Slatine i Lukača. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 26 COVID-19 pacijenata.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.