Hrvatski radio

Radio Osijek

17:52 / 05.03.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Aktualni podaci o koronavirusu na istoku Hrvatske

Osijek

Osijek

Foto: Davor Brmež / Radio Osijek

U slavonskim je županijama evidentirano 159 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko baranjskoj je 75 novooboljela osoba, Brodsko-posavskoj 50, Vukovarsko-srijemskoj 13, Požeško-slavonskoj 12, Virovitičko-podravskoj 9. Tri osobe su preminule

Jedna osoba iz Osijeka, u dobi od 92 godine umrla je u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom. Za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 230 uzoraka, a potvrđeno je 75 novooboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih je s područja Osijeka, 34,dok je s područja Đakova 15 te Bizovca, Čepina, Našica i Valpova po tri. Darda i Semeljci bilježe po 2 novooboljele osobe, Antunovac, Draž, Ernestinovo, Feričanci, Marijanci i Popovac po jednu. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju su ukupno 43 osobe, oboljele od covida-19, od kojih su dvije na respiratoru. U samoizolaciji je 449 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Jedna je osoba preminula, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitaliziran je 21 covid pacijent, dvoje ih je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 276 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 131 osoba - 13 je bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba je preminula, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Troje novooboljelih je iz Vinkovaca, 2 su iz Vukovara te po 1 osoba iz Otoka, Bapske, Đeletovaca, Gunje, Ivankova, Mirkovaca, Privlake i Sotina. Trenutno je u županiji  31 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. Od 143 osobe, koliko je trenutno pozitivno na koronavirus, osmero je iz sustava zdravstva. U samoizolaciji se na području županije nalazi 245 osoba.  

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 43 uzorka, od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 92 slučaja zaraze – 14 osoba je hospitalizirano, 78 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 46 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testiran je 61 uzorak i zabilježeno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvještio  je županijski Stožer Civilne zaštite. Sedmero novozaraženih je iz Virovitice, a po jedan iz Suhopolja i Gradine.  Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je  17 covid pacijenata.