Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o koronavirusu na istoku Hrvatske

21.12.2021.

12:34

Autor: Radio Osijek/TM

Cijepni punkt u Osijeku

Cijepni punkt u Osijeku

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

Prema do sada objavljenim podacima, na području slavonskih županija evidentiran je 241 novi slučaj zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 129 novopozitivnih, Vukovarsko-srijemskoj 34, Brodsko-posavskoj 30, Požeško-slavonskoj 25, Virovitičko-podravskoj 23. Četiri osobe su preminule.

Dvije su osobe s područja Osječko-baranjske županije umrle u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom, dok je pozitivan nalaz potvrđen kod 129 osoba, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su osobe u dobi od 80 i 81 godinu, obje iz Osijeka. Obrađena su 443 uzorka. Najviše novozaraženih zabilježeno je na osječkom području 49 osoba, s područja Đakova 23,s područja Našica 13, slijede Bilje 7, Belišće, Antunovac i Erdut po 4, Valpovo, Čepin, Darda i Podgorač po 3, Bizovac i Đurđenovac po 2 te Beli Manastir, Donji Miholjac, Čeminac, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Petrijevci, Punitovci i Vladislavci po 1. U Kliničkom bolničkom centru Osijek i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je 100 pacijenata oboljelih od covid-19, od kojih je 17 na respiratoru. U samoizolaciji je na području Osječko-baranjske županije trenutačno 738 osoba.

Poslušajte što o stanju u osječkom KBC-u kaže ravnatelj doc.dr.sc. Željko Zubčić.

ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 306 osoba od kojih su 34 bile pozitivne na koronavirus. Jedna osoba je preminula, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Najviše novozaraženih (12) je iz Vukovara, po 3 novooboljele su iz Borova, Jarmine i Vinkovaca, po 2 iz Bobote, Gradišta i Vođinaca, te po 1 iz Bršadina, Čakovaca, Ilače, Mirkovaca, Nuštra, Pačetina i Rokovaca. Na području županije trenutno su aktivna 352 slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Na bolničkom je liječenju 60 covid pacijenata. Među zaraženima je 8 osoba iz sustava zdravstva (1 liječnik, 4 med. sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja 9 nastavnika i 107 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 445 osoba – među njima je 7 nastavnika i 384 učenika.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježno je 30 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Jedna osoba je preminula, javlja Županijski stožer civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirana su 52 covid pacijenta od kojih je sedmero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječe se 22 covid pacijenta - 5 je na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 389 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 285 uzoraka, od kojih je 25 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 275 slučajeva zaraze – 25 osoba je hospitalizirano, 249 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 121 osoba.

Od 87 testiranih područje Virovitičko-podravske županije bilježi 23 osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2 izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. S područja Virovitice dolazi petero novozaraženih, po četvero ih je iz Slatine, Pitomače i Špišić Bukovice, dvoje je iz Lukača, a po jedna osoba iz Voćina, Suhopolja, Orahovice i Gradine. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 36 COVID-19 pacijenta od kojih su tri osobe na respiratoru. Jedan pacijent s područja Virovitičko-podravske županije je u KBC-u Osijek, na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.