Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o koronavirusu u slavonskim županijama

03.01.2022.

11:58

Autor: Radio Osijek/TM

Advent u Osijeku je završen

Advent u Osijeku je završen

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

U slavonskim je županijama zabilježeno 65 novih osoba pozitivnih na SARS-CoV-2. U Virovitičko-podravskoj 22 su nova slučaja zaraze, Brodsko-posavskoj 19, Osječko-baranjskoj 14, Požeško-slavonskoj 9, a u Vukovarsko-srijemskoj 1. Šestero ljudi je preminulo.

Od 73 testiranih u Virovitičko-podravskoj županiji u protekla 24 sata, 22 osobe bile su pozitivne na virus SARS-CoV-2. Jedan muškarac (1974. godište) preminuo je uslijed infekcije covidom-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Područje Virovitice bilježi sedmero novozaraženih, Slatina ima šestero, Pitomača petero, a Gradina, Nova Bukovica, Lukač i Suhopolje imaju po jednu novu osobu pozitivnu na koronavirus. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 24 covid pacijenta – jedna je osoba na respiratoru. U Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, jedna je pacijentica s područja Virovitičko-podravske županije.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 19 novih slučaja zaraze koronavirusom. Od posljedica bolesti covid-19 tri osobe su preminule, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 29 covid pacijenata od kojih je 6 na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se 17 osoba oboljelih od covida-19 – troje ih je na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 478 osoba.

Dvije covid pozitivne osobe su umrle, a zaraza je potvrđena kod novih 14 u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su osobe iz Belišća i Osijeka u dobi od 64 i 68 godina. Od 213 testiranih uzoraka, sedam slučajeva zaraze potvrđeno je na osječkom području, dva na području Đakova, dok je u Donjem Miholjcu, Dardi, Kneževim Vinogradima, Viljevu i Vladislavcima potvrđen po jedan. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 87 osoba oboljelih od covida-19, od kojih je 12 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 438 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 113 uzoraka, a prisutnost koronavirusa utvrđena je kod 9 osoba. Na tom je području trenutno aktivno 229 slučajeva zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 213 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 187 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 129 osoba. Pozitivna je bila samo jedna osoba iz Tordinaca, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Na tom je području trenutno aktivno 305 slučajeva zaraze. Zbog covida-19 hospitalizirano je 39 osoba. Među osobama pozitivnima na SARS-CoV-2, četvero je djelatnika iz sustava zdravstva (2 med. sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik, 1 nezdravstveni radnik zaposlen u zdravstvu ). U samoizolaciji se na području županije nalaze 394 osobe.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.