Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 529 novooboljelih, 244 su iz Brodsko-posavske županije

07.01.2022.

13:04

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

U slavonskim je županijama zabilježeno 529 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je gotovo polovica u Brodsko-posavskoj (244). U Osječko-baranjskoj su 162 novooboljela, Vukovarsko-srijemskoj 93, Požeško-slavonskoj 17, Virovitičko-podravskoj 13. Devetero ljudi je umrlo.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 244 nova slučaja zaraze od COVID-19. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 21.997. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 30 covid pacijenata od kojih je šestero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se 12 osoba oboljelih od covida-19, dvoje ih je na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 676 osoba.

Sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije umrlo je od posljedica covida-19,a pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod nove 162 osobe, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su dvije osobe  iz Osijeka i po jedna iz Čepina, Đakova, Erduta, Feričanaca i Valpova, u dobi od 56 do 93 godine. U protekla 24 sata analizirano je 327 uzoraka. Najviše novih slučajeva zaraze, 79, potvrđeno je na osječkom području, 23 na području Đakova te šest na području Donjeg Miholjca. Slijede Valpovo, Čepin, Đurđenovac i Petrijevci po 5, Našice i Vladislavci po 4, Antunovac, Kneževi Vinogradi i Marijanci po 3, Beli Manastir, Bilje, Darda, Levanjska Varoš i Podgorač po 2 te Belišće, Bizovac Draž, Ernestinovo, Gorjani, Koška i Semeljci po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 87 osoba, od kojih je 12 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 435 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 182 osobe, na koronavirus bile su pozitivne 93 osobe. Dvije osobe su preminule, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih je iz Županje (25) i iz Vinkovaca (24), po 6 osoba je iz Gradišta, Vrbanje i Vukovara, 5 osoba iz Cerne, 4 osobe iz Nuštra, po 2 osobe iz Bošnjaka i Tordinaca, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Bogdanovaca, Cerića, Novih Mikanovaca, Otoka, Posavskih Podgajaca, Privlake, Rokovaca, Soljana, Starih Jankovaca, Štitara, Tovarnika i Vođinaca. Na području te županije trenutno je aktivno 679 slučajeva zaraze. Na bolničkom je liječenju 40 covid pacijenata. Među osobama pozitivnima na SARS-CoV-2 29 je iz sustava zdravstva (2 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika, 5 nezdravstvenih radnika zaposlenih u zdravstvu). U samoizolaciji se na području županije nalaze 564 osobe – iz sustava zdravstva 10 (1 liječnik, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika, 3 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu ).

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 89 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivan 371 slučaj zaraze – hospitalizirano je 18 covid pacijenata, 353 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 142 osobe.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.