Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o koronavirusu u slavonskim županijama

03.03.2022.

12:55

Autor: Radio Osijek/TM

Našice, bolnica

Našice, bolnica

Foto: HRT / Radio Osijek

U slavonskim je županijama zabilježeno 187 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 119 novooboljelih, Brodsko-posavskoj 21, Požeško-slavonskoj 20, Vukovarsko-srijemskoj 17, Virovitičko-podravskoj 10. Tri osobe su umrle.

Jedna osoba iz Čepina u dobi od 79 godina umrla je u protekla 24 sata od posljedica covida-19. S područja Osječko-baranjske županije obrađena su 392 uzorka, a pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 119 novih osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novih slučajeva zaraze, 50, potvrđeno je na osječkom području, 33 na području Đakova i 11 na području Našica. Slijede Čepin 6, Belišće i Valpovo po 4, Donji Miholjac 3, Darda 2, Beli Manastir, Draž, Đurđenovac, Erdut, Koška i Petrijevci po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je 45 covid pacijenata, od kojih je šestero na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 436 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula od posljedica bolesti COVID- 19, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitalizirana su 43 covid pacijenta, četvero ih je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 302 osoba. 

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 130 uzoraka, od kojih je 20 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 109 slučajeva zaraze korona – 12 osoba je hospitalizirano, 97 ih se nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 54 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 124 osobe, kod 17 je potvrđena prisutnost koronavirusa. Sedmero novooboljelih je iz Vinkovaca, 4 su iz Vukovara, 3 iz Ivankova te po 1 osoba iz Borova, Korođa i Nuštra. Na području županije trenutno je aktivno 149 slučajeva zaraze. Zbog COVID-19 bolesti hospitalizirane su 34 osobe. Među osobama pozitivnima na koronavirus osmero je iz sustava zdravstva (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik, 3 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 19 nastavnika i 108 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 250 osoba.

U posljednjem 24-satnom razdoblju jedan je muškarac (1931. godište) s područja Virovitičko-podravske županije preminuo od posljedica infekcije Covidom-19 i brojnih drugih komorbiditeta, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Obrađeno je 90 uzoraka, evidentirano je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Petero novopozitivnih je iz Virovitice, dvoje ih je iz Orahovice, te po jedna osoba iz Slatine, Lukača i Gradine. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalaze se 23 COVID-19 pacijenta. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.