Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o koronavirusu u slavonskim županijama

08.03.2022.

15:26

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: Igor Toman / Radio Osijek

U slavonskim je županijama zabilježeno 112 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj županiji 52 je novozaraženih, Brodsko posavskoj 20, Požeško-slavonskoj 18, Vukovarsko srijemskoj 13, dok ih je u Virovitičko-podravskoj 9. Četiri osobe su umrle.

Zaraza koronavirusom utvrđena je kod 52 osobe od 237 testiranih u Osječko-baranjskoj županiji, a u protekla 24 sata umrla je jedna zaražena osoba iz Osijeka u dobi od 82 godine, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novih zaraženih osoba, njih 24, s osječkog je područja, 13 s područja Đakova te pet s područja Belog Manastira. Iz Belišća ih je troje, Čepina dvoje, a iz Antunovca, Donjeg Miholjca, Našica, Podravske Moslavine i Vladislavaca po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 47 covid pacijenata, dvoje ih je na respiratoru. U samoizolaciji su trenutno 344 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Dvije su osobe preminule od posljedica bolesti COVID- 19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 19 covid pacijenata, tri osobe su na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 236 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 95 uzoraka, 18 ih je bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 86 slučajeva zaraze – 14 osoba je hospitalizirano, 72 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 40 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji protekla 24 sata zaraza koronavirusom, nakon testiranja 155 osoba, otkrivena je kod njih 13, a jedna zaražena osoba je umrla, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Među novim zaraženima po dvije osobe su iz Jarmine, Vinkovaca i Vukovara te po jedna iz Čakovaca, Ivankova, Mirkovaca, Negoslavaca, Privlake, Tompojevaca i Tovarnika. Na bolničkom liječenju nalaze se 25 covid pacijenata. Među zaraženima petero je iz sustava zdravstva, a iz sustava obrazovanja 18 nastavnika i 103 učenika. U samoizolaciji su 224 osobe.

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi devetero novih osoba pozitivnih na koronavirus u posljednjem 24-satnom razdoblju. Testiranih je bilo 58. Petero novozaraženih dolazi s područja Virovitice, dvoje ih je iz Slatine, a za dvije osobe nije navedeno s kojeg područja dolaze. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 20 covid pacijenata. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.