Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 394 novooboljela, prednjači Brodsko-posavska s 228 novih slučajeva

10.01.2022.

11:29

Autor: Radio Osijek/TM

Red za cijepljenje, Dom zdravlja Osijek

Red za cijepljenje, Dom zdravlja Osijek

Foto: HRT / Radio Osijek

U slavonskim su županijama zabilježena 394 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Brodsko-posavskoj je 228 novooboljelih, Osječko-baranjskoj 81, Virovitičko-podravskoj 68, Požeško-slavonskoj 14, Vukovarsko-srijemskoj 3. Dvije osobe su preminule.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 228 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Od posljedica covida-19 jedna je osoba preminula, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 27 covid pacijenata, sedmero ih je na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se 15 osoba oboljelih od covida-19, od kojih je troje na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske pod mjerom samoizolacije nalazi se 765 osoba..

U nedjelju su za područje Osječko-baranjske županije obrađena 323 uzorka, kod 81 osobe nalaz je bio pozitivan. Jedna osoba iz Kneževih Vinograda, u dobi od 69 godina preminula je, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Najviše novozaraženih je iz Osijeka 40 i Našica 15. Slijede Đakovo 6, Belišće i Valpovo po 3, Bilje, Drenje i Đurđenovac po 2 te Donji Miholjac, Antunovac, Bizovac, Darda, Draž, Erdut, Podgorač i Vladislavci po 1. U osječkom KBC-u i našičkoj bolnici hospitalizirano je 86 covid pacijenata, 12 ih je u Respiracijskom centru. Pod mjerom samoizolacije je 518 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Na području Virovitičko-podravske županije testirane su 172 osobe, 68 je bilo pozitivno na koronavirus. Jedna je žena, u dobi od 80 godina preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19 i brojnih komorbiditeta, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Novozaraženi su iz Slatine (27), Virovitice (18), Pitomače (7), Sopja (6), Zdenaca (2), Špišić Bukovice (1), Mikleuša (1), Lukača (1) i Voćina (1), dok za četvero novopozitivnih nije navedeno s kojeg područja dolaze. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 25 COVID-19 pacijenta, jedna osoba je na respiratoru.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 124 uzorka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 470 slučajeva zaraze – 18 osoba je hospitalizirano, 452 su u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 245 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 71 osoba od kojih su tri – po jedna iz Bapske, Ludvinaca i Posavskih Podgajaca – bile pozitivne, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 798 slučajeva zaraze koronavirusom, 50 oboljelih je hospitalizirano. Raste broj zaraženih u zdravstvenom sustavu – pozitivna su 42 zaposlenika (2 liječnika, 22 med. sestre/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika, 9 nezdravstvenih radnika zaposlenih u zdravstvu). U samoizolaciji se na području županije nalazi 805 osoba – među njima je 12 osoba iz sustava zdravstva (1 liječnik, 4 med. sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika, 4 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.