Hrvatski radio

Radio Osijek

Aktualni podaci o koronavirusu u slavonskim županijama

23.12.2021.

12:26

Autor: Radio Osijek/TM

Jedan od cijepnih punktova u Osijeku

Jedan od cijepnih punktova u Osijeku

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama evidentirano 307 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj su 182 novooboljele osobe, Vukovarsko-srijemskoj 74, Virovitičko-podravskoj 34, Požeško-slavonskoj 17. Jedanaestero ljudi je umrlo.

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata umrlo je šest osoba oboljelih od covida-19, a kod nove 182 potvrđena je infekcija, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su dvije osobe iz Osijeka te po jedna iz Belišća, Našica, Bizovca i Petrijevaca. Dvije osobe su u dobi od 80 godina, a ostale su u dobi od 58, 62, 71 i 74 godine. Od 658 testiranih uzoraka zaraza je zabilježena kod 74 osobe s osječkog područja, 26 s područja Đakova, 17 s područja općine Čepin, 12 s našičkog područja. Slijede Beli Manastir i Belišće po 7, Valpovo 6, Erdut i Kneževi Vinogradi po 4, Čeminac 3, Drenje, Koška, Marijanci, Petlovac, Podgorač i Popovac po 2, Beli Manastir, Bilje, Darda, Draž, Đurđenovac, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Punitovci i Vuka po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječe se 102 covid pacijenta, od kojih je 17 na respiratoru. Na području županije u samoizolaciji je trenutno 941 osoba.

U posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano je 299 osoba od kojih su 74 bile pozitivne na SARS-CoV-2. Preminule su tri osobe, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Najviše novozaraženih (17) je iz Vukovara, 8 je iz Vinkovaca, po 4 osobe iz Borova, Ivankova, Rokovaca i Vrbanje, po 3 osobe iz Andrijaševaca, Babine Grede, Drenovaca, Markušice, Otoka i Županje, 2 osobe iz Privlake, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Cerne, Đeletovaca, Gradišta, Lovasa, Mikluševaca, Mirkovaca, Nuštra, Opatovca, Prkovaca, Sotina, Štitara i Tordinaca. U toj je županiji trenutno aktivno 426 slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom su liječenju 53 covid pacijenta. Među osobama pozitivnima na koronavirus šestero je djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik, 3 med. sestre / tehničara, 2 druga zdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja 13 nastavnika i 96 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 469 osoba – iz sustava zdravstva jedan liječnik, te 9 nastavnika i 392 učenika iz sustava obrazovanja.

Uslijed covid-19 infekcije i brojnih drugih komorbiditeta preminula su dva muškarca (1931. i 1951. godište) s područja Virovitičko-podravske županije, u protekla 24 sata evidentirana su 34 nova slučaja zaraze, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Od 112 testiranih 16 pozitivnih na SARS-CoV-2 dolazi iz Virovitice, slijede Pitomača (8), Nova Bukovica, Zdenci i Gradina po 2, Špišić Bukovica, Slatina, Čačinci i Lukač po 1. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 31 COVID-19 pacijent, na respiratoru su četiri. Jedan je pacijent s područja Virovitičko-podravske županije u osječkom KBC-u na respiratoru, a jedna osoba je u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 245 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 240 slučajeva zaraze – 30 osoba je hospitalizirano, dok se 210 oboljelih nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 160 kontakata osoba pozitivnima na SARS-CoV-2.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.