Hrvatski radio

Radio Osijek

Aljmaška Zajednica Cenacolo: od ovisnosti do novog života

23.03.2021.

15:06

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj i OBŽ

foto Radio Osijek/M.Kralj i OBŽ

Foto: - / -

Zajednicu Cenacolo u Aljmašu, koja okuplja mlade ljude koji su imali problema s ovisnostima o drogi, alkoholu, tabletama, kocki ili internetu, posjetili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik županijskog Savjeta za građanske inicijative Ivan Radić.

U Ajmašu Zajednica Cenacolo djeluje nešto manje od dvije godine, a izgradnju i opremanje Osječko-baranjska županija je pomogla s oko 500 tisuća kuna. Trenutno ima 15 štićenika iz nekoliko zemalja, a dan im je ispunjen radom i molitvom, razgovorom o osobnim iskustvima, potporom koju dobiju jedni od drugih.

Oni su bili tražitelji smisla na krivom mjestu, a Zajednica ih želi vratiti u jedan normalan život, prije svega obiteljski u kojem svatko ima svoje dužnosti, kaže vlč. Ivan Jurić koji ocjenjuje da su nerad i neprepoznavanje duhovne dimenzije čovjeka uzroci ovisnosti. 

U tonskom zapisu poslušajte tri osobne priče te što su nam rekli njihov duhovnik vlč. Ivan Jurić,  župan Anušić i saborski zastupnik Ivan Radić.

Zajednica Cenacolo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.