Hrvatski radio

Radio Osijek

Alumni Dan karijera PRAVOS u Osijeku

14.06.2021.

10:40

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Budući studenti Pravnog fakulteta mogli su saznati sve što ih zanima o uvjetima upisa na studijske programe te mogućnostima daljnjeg zaposlenja i karijernog napredovanja. Govornici su bili bivši studenti Pravnog fakulteta Osijek, danas uspješni pravnici u različitim područjima.

Panelisti su predstavili svoja iskustva studiranja na osječkom Pravnom fakultetu, nastojeći pri tome potaknuti učenike završnih razreda srednjih škola na upis nekog od studijskih programa koji se izvode pri ovom Fakultetu. Osim studijskog iskustva, govornici su predstavili i svoja trenutna radna mjesta ukazujući tako na komplementarnost pravne struke. Direktor LAG-a u Belišću Mario Marolin rekao je da je mu je studentsko iskustvo bilo od neprocjenjiva značenja. "Osobnog sam mišljenja da upravo zahvaljujući stečenom znanju i vještinama za vrijeme studija mogu razvijati osobne, ali i stvari od javnog interesa, što se uočava na funkciji koju trenutačno obnašam. Ono što uvijek volim istaknuti za sve buduće kolegice i kolege je jedna rečenica profesora Vrbana koja mi se urezala u pamćenje na prvom predavanju - pravo i pravda nisu isto, no upravo ste vi ovdje kako biste nakon završetka fakulteta nastojali što više približiti pravo pravdi. To je i mene vodilo da završim Pravni fakultet ". Sudska savjetnica na Općinskom sudu u Vukovaru Romana Ćosić kaže kako je na prvom predavanju bila šokirana kad je čula da pravo i pravda nisu isto. "Sada kada radim u sustavu i na žalost se u ovom trenutku susrećem s vrlo neugodnim optužbama mislim da mi mladi imamo priliku pokazati da pravo i pravda zaista mogu biti vrlo slični i da smo mi ti koji u praksi moramo približiti pravdu pravu. Ovdje smo da budućim studentima približimo studiranje na Pravnom fakultetu  te da ih uvjerimo da se na Pravnom fakultetu ne uči samo teorija te da to nije puko štrebanje. Mi smo kao studenti jako puno putovali i sudjelovali na velikom broju konferencija i različitih natjecanja. Jako je velik spektar zanimanja s kojima se možete baviti nakon završetka ovog fakulteta. Mislim da su komunikacija i mogućnost argumentiranja dvije najznačajnije vještine koje studenti ovdje steknu nakon završetka fakulteta". 

Direktor LAG-a u Belišću Mario Marolin, sudska savjetnica na Općinskom sudu u Vukovaru Romana Ćosić i buduće studentice

Dekan Pravnog fakulteta Tunjica Petrašević

Foto: HRT/M.Milas

Foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.