Hrvatski radio

Radio Osijek

Ambulanta za parodontologiju

13.12.2021.

14:36

Autor: HRT

Ambulanta za parodontologiju

Ambulanta za parodontologiju

Foto: OBŽ / Radio Osijek

Zavod za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju osječkog KBC-a otvorio je nedavno Ambulantu za parodontologiju kojoj gravitira oko 900 tisuća građana, jer do Zagreba nema ambulante takve vrste.

Ambulantu su danas posjetili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenik osječko - baranjskog župana Mato Lukić u pratnji dr. Željka Zubčića ravnatelja osječkog KBC-a te dr. Davora Jurline, specijalista parodontologije. 

Kroz ambulantu, u mreži HZZO-a, koja je počela s radom u kolovozu ove godine, već je prošlo oko 200 pacijenata, a u ambulanti se pomaže pacijentima koji imaju upale zubnog mesa, sve češće kod mladih ljudi, ističe dr. Jurlina. Brojni su razlozi zbog kojih dolazi do komplikacija, a među češćim je korištenje duhanskih proizvoda. 

Osječko-baranjska županija donirala je 100 tisuća, a grad Osijek 85 tisuća kuna. Grad Osijek, istaknuo je gradonačelnik Radić, u ovoj je godini za KBC Osijek izdvojio pola milijuna kuna, a Osječko - baranjska županija, prema riječima zamjenika župana Lukića kroz četiri godine više od 3 milijuna kuna. Obojica su naglasili da će grad i županija i dalje pomagati osječkom KBC-u kako bi kvaliteta zdravstvene skrbi bila još bolja. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.