Hrvatski radio

Radio Osijek

Ana Đerek dvostruka prvakinja Hrvatske

04.06.2022.

07:33

Autor: Radio Osijek/press HGS

Prvenstvo Hrvatske u gimnastici

Prvenstvo Hrvatske u gimnastici

Foto: HGS/Marko Banić / -/-

Prvenstvo Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike održava se u Osijeku u organizaciji GD Osijek-Žito u dvorani Gradski vrt. Prvog dana trodnevnog natjecanja na programu je bio najjači, apsolutni program gimnastičarki, a obilježili su ga nastupi dvostruke olimpijke Ane Đerek koja je osvojila seniorske naslove prvakinje na gredi (13.050 bodova) i parteru (13.050).

“Još jednom dvostruka prvakinja. Iako, iskreno, ne brojim više koliko imam osvojenih nacionalnih titula. Brojim samo ove sa Svjetskog kupa, evo nakon prošlog vikenda u Varni sam na 15. Ali, uvijek mi je drago doći na Državno, uvijek imam tremu, uvijek želim pokazati i mlađima svoju gimnastiku, da vide kako to može izgledati, kako i oni to mogu uraditi ako nastave trenirati, ako se nastave truditi. Sve u svemu sam zadovoljna jer sam opet odradila dvije početne ocjene preko 5 i dobila dvije ocjene preko 13.000. Prezadovoljna sam. Iskreno, bilo možda bolje da sam nakon Varne odmorila ovaj tjedan pa onda došla sljedeći tjedan u Osijek na Svjetski kup, jer sam iz Varne došla umorna, s dvije medalje, ali psihički prazna. No, ovo znači mom klubu GK Marjanu. Meni ne, stvarno više ne brojim medalje, ali ako mom klubu znači zlato na Državnom prvenstvu, onda znači i meni i treba ga osvojiti”, poručila je Ana na najbolji mogući način najavivši drugo Osijek, sljedeći tjedan DOBRO World Cup u ovom istom Gradskom vrtu.

Najbolja seniorka na dvovisinskim ručama bila je Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) sa 10.850 bodova, dok je preskok pozlatila naša najbolja reprezentativka na ovoj spravi, Tijana Korent (GK Nedelišće) sa 12.900.

“Možda izgleda da i dalje nemam konkurenciju na preskoku, ali mislim da ipak imam. Sada je ipak više cura koje skaču preskok. Tu je Antea Ercegović iz GK Marjana koja ima još puno prostora na napredak i ako će me netko naslijediti, to će sigurno biti ona. Sretna sam što sam odradila svoje skokove ovdje, ponovno i novi, prvi skok i to mi je dosta bitno da imam kontinuitet odrađenih novih skokova. Nakon Varne, ovo mi je još jedan uspješno odrađen preskok i priprema za Svjetski kup u Osijeku. Malo nam je ovo sve na knap, puno natjecanja u kratkom vremenu, ne stignete se odmoriti, ali vjerujem da će sve biti dobro”, rekla je Korent.

Kod juniorki, Mirna Hontić (GK Rijeka) osvojila je naslov na preskoku (12.300) i tlu (12.150), a Mila Prpić (GK Vita) na dvovisinskim ručama (10.250) i gredi (11.950).

Mia Gašparin iz GK Dubrave mlađejuniorska je prvakinja na preskoku (12.075) i tlu (12.250), a Antea Šikić Kaučić (ZTD Hrvatski sokol) na dvovisinskim ručama (10.350) i gredi (11.950).

U kadetskoj konkurenciji trostruka prvakinja je Eva Mekek iz GK Dubrave koja je pozlatila preskok (11.700), dvovisinske ruče (6.350) i tlo (13.550), dok je Matea Kuzmanić iz GK Marjana najbolja na gredi (13.850).


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.