Hrvatski radio

Radio Osijek

"Anđeli sretnog djetinjstva" u Ladimirevcima

12.06.2015.

11:58

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljupčo Krstev iz Makedonije i Daniel Milenov iz Bugarske nastavili su danas svoj put biciklima iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. stazom dugom 2200 kilometara dječjim selima regije, od Sofije do Imsta u Austriji.

Zahvaljujući sretnom djetinjstvu i brižnom domu kakvo im je pružilo SOS Dječje selo, Ljupčo i Daniel danas su, kako kažu, kvalitetne i srčane osobe. Kako bi zahvalili SOS Dječjem selu na pruženoj brizi i odgoju kada im je to bilo najpotrebnije, mladići voze humanitarnu biciklijadu od Skopja  u Makedoniji do Imsta u Austrijai. Prijeći će 2.200 kilometara i obići sva SOS dječje sela kroz šest balkanskih zemalja. Akciju su osmislili kako bi promovirali organizaciju SOS Dječje selo. Obiteljski koncept brige o djeci i zajedničko odrastanje biološke braće i sestara, odrastanje u sigurnom i poticajnom okruženju Dječjeg sela proživjeli su i oni sami u svojim SOS obiteljima u Makedoniji i Bugarskoj. 
Svoje iskustvo brižnog doma žele podijeliti kroz države kojima putuju i na taj način potaknuti ljude da se bolje upoznaju sa SOS Dječjim selom kao alternativnim oblikom skrbi za djecu kako bi i sami postali prijatelji koji će ulagati u rast djece koja žive u SOS obiteljima u svim Dječjim selima. Djeca i prijatelji iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci srdačno su ih ugostili i danas ispratili preko Virovitice do SOS Dječjeg sela Lekenik. Na dijelovima puta po Hrvatskoj pratiti će ih i biciklisti, prijatelji SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Podržite Ljupčeta i Daniela tako da i vi pričate njihovu priču.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.