Hrvatski radio

Radio Osijek

Ante Kostelić u Osječko-baranjskoj županiji

16.11.2021.

11:40

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Gost Osijeka ovih je dana Ante Kostelić, vrhunski trener skijanja s nizom osvojenih olimpijskih i svjetskih medalja, koji je ostavio trag i u osječkom sportu, posebice u ženskom rukometu. Svečani su prijam danas za Kostelića organizirali Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić primio je danas u Županiji vrhunskog trenera skijanja  Antu Kostelića. "Kostelića ne treba posebno predstavljati. Svi znamo tko je on, kao što znamo i tko jer naša Osječanka, rukometašica Kaja Ileš. Zajedno smo s Gradom Osijekom napravili za njih mali domjenak i prisjetili se svih onih dana ponosa i slave kada su Kostelići osvajali zlatne medalje te kada je gospođa Ileš igrala  rukomet.  Bila mi je velika čast razgovarati s Antom Kostelić kojega sam u ovoj prigodi i upoznao. On je stvorio svjetske prvake, olimpijske pobjednike i zahvaljujem mu se na dolasku te onome što je činio za Hrvatsku i Osijek". Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin pridružio se čestitkama te podsjetio kako je Kostelić u Osijeku bio trener rukometašica. "Bilo je to jedno od zlatnih doba osječkoga rukometa, uz sve on svjetske uspjehe koje je postignuo kao skijaški trener. Nadam se da će biti još mnogo prigoda kako bismo ga ugostili u Osijeku."

Ante Kostelić također se prisjetio uspješnog trenerskog rada u Osijeku. "Uspjesi moje djece na međunarodnoj skijaškoj sceni i ovaj s rukometašicama u Osijeku ne mogu se uspoređivati, svaki je segment za sebe. Dio mojeg osječkog uspjeha dijelila je sa mnom Kaja Ileš. "Mi smo vlasnici olimpijskih medalja, no i Kaja je vlasnica olimpijske medalje, jer je bila jedna od igračica momčadskog sporta. Došao sam ovdje prije 50 godina izravno iz Francuske, bio sam mladi i pun elana. Kaja je već igrala u klubu i bila je stožerna osoba u RK Osijek. Moja se trenerske karijera ovdje završila s vrhunskih uspjesima, s pobjedom u Kupu Kupova." Kaja Ileš zahvalila se Kosteliću koji je, kako je rekla, vrlo skroman. " Kostelić voli naš grad. Bio je jako sretan kad smo ga pozvali da nas posjeti. Ponosni smo na njega, jer deset godina koje je s nama proveo, nisu bile lake godine. Red, rad i disciplina - to su bili njegovi zahtjevi, no cijenio nas je kao ljude i priznavao nam je sav naš trud.  Puno mi je pomogao kao reprezentativki. Osvojili smo i Europsko prvenstvo, zahvaljujući našem treneru, zapravo samo smo nastavili raditi i trenirati kako nas je naučio. Hvala vam što sam imala čast i zadovoljstvo biti danas ovdje s vama."  

 

      

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.