Hrvatski radio

Radio Osijek

Ante Zovak novi je načelnik PU vukovarsko-srijemske

23.03.2023.

15:13

Autor: Radio Osijek/TM

Ante Zovak novi je načelnik PU vukovarsko-srijemske

Ante Zovak novi je načelnik PU vukovarsko-srijemske

Foto: PU vukovarsko-srijemska / -

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj novom načelniku Anti Zovku rješenje o imenovanju danas je uručio glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Tom prilikom održan je i kolegij kojem su prisustvovali zamjenik načelnika policijske uprave, voditelji službi i načelnici policijskih postaja.

Glavni ravnatelj policije Milina pritom je istaknuo kako je novog načelnika ministar unutarnjih poslova Davor Božinović imenovao na njegov prijedlog. Ujedno je zahvalio dosadašnjem načelniku na suradnji u vrijeme njegovog mandata dok je ostalim članovima kolegija tom prilikom poručio; „Na vama je da i dalje punom energijom nastavite obavljati policijski posao i ostvarivati rezultate kojima se ponosimo na razini cijele Republike Hrvatske. Rezultati koje ste postigli u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj značajan je doprinos cjelokupnoj sigurnosti i to u svim segmentima.“   


Načelnik Zovak, kako su izvijestili iz policije, tom je prilikom istaknuo da su rezultati Policijske uprave vukovarsko-srijemske dobri, zahvaljujući upravo predanom radu za što je potrebno puno energije i znanja. „I dalje ćemo svoju službu obavljati što je bolje moguće i nadam se da ćemo stanje sigurnosti podići na još višu razinu“ , rekao je Ante Zovak.


Istaknuo je kako će u svom rukovođenju Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom nastojati zajamčiti sigurnost i zadobiti povjerenje građana te je, kao važan korak ka tome, istaknuo važnost prevencije, dok će posebnu pozornost posvetiti brizi prema mladima.


Ante Zovak rođen je 1964. u Vrbanji, oženjen je i otac troje djece. Inženjer je elektrotehnike i diplomirani kriminalist, a u policiji je od 1991. godine. Neposredno prije preuzimanja nove dužnosti bio je voditelj Službe za javni red i sigurnost ove policijske uprave, a tokom svoje policijske karijere rukovodio je Policijskom upravom brodsko-posavskom od 2012. do 2017. godine te uspješno radio na gotovo svim segmentima policije.

„Tijekom obavljanja službe uvijek je rado pomagao svim svojim suradnicima, a uvijek je inzistirao na profesionalizmu, odgovornosti, etičnosti u obavljanju policijskog posla”, stoji u objavi na mrežnim stranicama Policijske uprave vukovarsko-srijemske.  

Galerija
Ante Zovak novi je načelnik PU vukovarsko-srijemske, Foto: PU vukovarsko-srijemska/-
Ante Zovak novi je načelnik PU vukovarsko-srijemske, Foto: PU vukovarsko-srijemska/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.