Hrvatski radio

Radio Osijek

Anto Đapić očekuje parlamentarne izbore u rujnu

12.02.2020.

13:25

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/MK

foto Radio Osijek/MK

Foto: - / -

Govoreći o aktualnim političkim događanjima i odnosima u koaliciji, predsjednik stranke DESNO Anto Đapić rekao je, na konferenciji za novinare, da očekuje parlamentarne izbore u rujnu. Predsjednik osječke podružnice Vedran Novokmet osvrnuo se na poskupljenje vode u Osijeku.

Predsjednik stranke Anto Đapić osvrnuo se na aktualna događanja na nacionalnoj razini, osobito na izjavu Rozalije Bartolić na prosvjedu protiv čelnika HSS-a Kreše Beljaka u Samoboru gdje je rekla da je u Domovinskom ratu hrvatski narod porazio pobjednike 2. svjetskog rata. Poraz nacizma značio je slobodu zapadnoeuropskim narodima a nastavak mraka narodima istočne Europe. Stvaranje samostalne Hrvatske izravna je antiteza antifašizmu koji baštini zlo i zbog toga je obrana države '90-tih poraz tih pobjednika 2. svjetskog rata,što je Rozalija Bartolić naglasila, a ja dajem punu potporu, rekao je Anto Đapić

Đapić je kritizirao i odluku Ustavnog suda o pravu istospolnih parova na udomljavanje djece. Udomljavanjem se preuzima pravo na odgoj a odlukom suda homoseksualcima, koji ne mogu po antropološkoj osnovi biti  izvorište obitelji, se daje obiteljska narav čime se razara temeljno polaziste integracije naroda a to je obiteljska zajednica, Đapićevo je stajalište. Dodaje i da obrazloženje Ustavnog suda, koji nalaže pravosuđu tumačiti zakone onako kako sudac misli da bi trebalo glasiti a neonako kako zakon propisuje, izravan je izraz Titove paradigme da se "suci ne bi smjeli držati zakona kao pijan plota", rekao je Đapić na osječkoj konferenciji za novinare.   

Igrokaz oko GUP-a u Zagrebu neće srušiti vladajuću koaliciju dok sama to ne bude htjela. Pitanje je je li u sklopu izbora u HDZ-u donešena odluka da se ubrzaju parlamentarni izbori, kaže Đapić, koji ocjenjuje da ćemo na birališta u rujnu za što se njegova stranka priprema.

Stranka DESNO traži od osječke gradske vlasti da preispita odluku o poskupljenju vode.  Predsjednik osječke podružnice Vedran Novokmet pita: Što je sljedeće?. Bojim se da naši sugrađani neće izdržati poskupljenje, rekao je Novokmet te najavio da će na sjednici Gradskog vijeća na to upozoriti te da se Desno protivi poskljupljenju cijena komunalnih usluga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.