Hrvatski radio

Radio Osijek

Antunovac i "Klasje" skrbe o djeci i mladima

06.09.2016.

16:15

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić posjetila je u Osijeku nekoliko ustanova koje skrbe o djeci i mladeži. U Antunovcu svečano je otvorila dislociranu jedinicu poludnevnog boravka koji su zajednički opremili socijalna ustanova i općina Antunovac

"Cilj je djecu i korisnike usluga socijalnih ustanova izmjestiti iz centara koji o njima skrbe i stvoriti im uvjete za život u zajednici", rekla je ministrica Bernardica Juretić otvarajući dislociranu jedinicu poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje" u Osijeku. Prostor od 75 četvornih metara koji se sastoji od blagovaonice, dnevne sobe, dviju soba za učenje, te sanitarnih čvorova zajednički su opremili općina Antunovac i Centar Klasje. Skrbit će o desetak osoba i pružit će uvjete djeci i mladima iz Antunovca i Ivanovca za život u zajednici što bi i trebao biti cilj takvih ustanova, rekla je ravnateljica Centra "Klasje" Miranda Glavaš-Kul.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.